Afbeelding

Burgemeester De Koning geïnstalleerd

Politiek 51 keer gelezen
GENNEP - De gemeenteraad en burgers van de gemeente Gennep hebben zaterdag kennis gemaakt met de nieuwe burgemeester Peter de Koning (58) en zijn echtgenote Edith. “We zijn gevallen voor dit charmante stadje”, vertelde De Koning, die afgelopen week als wethouder in de gemeente Steenbergen nog een motie van wantrouwen tegen het college overleefde.

[image=215608]

“Het was een eenmansaktie die geen steun kreeg binnen de raad. Maar ik heb de indiener bedankt voor dit afscheidscadeau”, blikt Peter de Koning terug, “en dat terwijl in Steenbergen na een roerige periode 2002-2010 waarin vijf colleges sneuvelden, de politieke rust wedergekeerd was. Ik ben blij dat ik een steentje aan bij heb kunnen dragen aan de politieke rust.” Dat ook Gennep een roerige periode achter de rug heeft, weet De Koning ter dege. “Maar ik ga niet roeren in het verleden. Volgens een Chinees gezegde gebeurt er in het verleden niets meer”, zegt de in Schiedam geboren en getogen burgemeester, die van 1990 tot 2006 in de gemeente Ridderkerk raadslid was namens de VVD. “Ook was ik er van 2006 tot 2010 wethouder. Vanaf 2010 tot afgelopen week was ik wethouder in Steenbergen.”
WensPeter de Koning koesterde sinds 2009 de wens om burgemeester te worden. “De sollicitatie in Gennep was de derde.” Kort na de sollictatie oriënteerden Peter en Edith de Koning zich in het Gennepse. “We namen een kijk in het centrum en deden boodschappen in de supermarkt. Daar kun je de mentaliteit leren kennen. En wat ons opviel was dat we bij het stadhuis gewaarschuwd werden voor de uitwerpselen van de ooievaars.” In deze gemeente wil De Koning aan de slag als burgemeester. “Ik ben als verbindinglegger graag met mensen bezig.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant