Afbeelding

Burgemeester Gradisen geïnstalleerd

Politiek 29 keer gelezen
MIDDELAAR - Onder grote belangstelling Tielenaar Willem Gradisen (57) geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar. In gemeenschapshuis De Koppel verklaarde hij in zijn maiden speech dankbaar te zijn om in Mook en Middelaar te mogen werken.

[image=215614]

In de buitengewone raadsvergadering refereerde menig spreker aan de grenzenloze spagaat waarin de gemeente Mook en Middelaar zich bevindt. Voordat Willem Gradisen de eed aflegde wees gouverneur Bovens hem erop dat hij als Tielenaar vanuit de gemeente Liesveld (1 meter +NAP) in Mook en Middelaar (83 meter +NAP) on hogere sferen beland was. Eeuwen geleden wilde het regentengeslacht Röell Mook en Middelaar deel laten uitmaken van Gelderland, zo had Bovens ontdekt. “Voor menigeen in deze zaal zou Röell vandaag een graag geziene gast zijn.” De gouverneur wees de aanwezigen er ook op dat de put op buurtschap De Bisselt aangelegd werd door samenwerking tussen Gelderlanders en Limburgers. “Samenwerking blijft nodig, ook over grenzen heen. De kracht zit hem het vinden van solide verbindingen.”

[image=215615]

Speech
De kersverse burgemeester roemde in zijn eerste speech de timing tijdens de benoemingsprocedure. “Ik werd op 19 april benoemd, en een dag later struikelde het kabinet. Bedankt dat door iedereen in de politiek daarop is gewacht. U hoort het: men heeft het grote belang van de benoeming in Mook en Middelaar nadrukkelijk onderkend.” Ook liet de nieuwe burgemeester weten graag de verbinder en bruggenbouwer tussen partijen te willen zijn. Ook bedankte hij zijn voorganger Rob Persoon, die Willem Gradisen sinds zijn benoeming wegwijs gemaakt had in Mook en Middelaar.

[image=215613]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant