Afbeelding

Inzegening gerestaureerde kruisweg

Religie 39 keer gelezen
HANDEL/BOXMEER – De Parochie van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in het bedevaartsoord Handel maakt zich op voor de officiële inzegening van de gerestaureerde kruisweg. Deze is voorzien op zondag 10 juni.

[image=216006]

In Handel, een gehucht gelegen op de randen van de Peel en op de oostgrens van de Kommanderii van Gemert, ontstond rond 1220 een Maria devotie. Jaarlijks steken nog honderden pelgrims, ook uit het Land van Cuijk, de Middenpeelweg over om Maira te vereren. Onder de schut van de machtige Duitse Orde zou deze plek, vooral in de loop van de zeventiende en achttiende eeuw, uitgroeien tot een belangrijk bedevaartsoord tot Maria, troosteres der bedroefden. Het barokke interieur is na 1897 grotendeels verdwenen, Maria evenwel is gebleven. Evenals het (gerestaureerde) processiepark en de bedevaarten in eere ende oirbaar.
Met de inzegening op 10 juni wordt een belangrijk proces binnen de restauratie van het rijksmonument ‘processiepark Handel’ afgerond. De aanvang is 14.00 uur. Voor meer informatie: www.onzelievevrouwvanhandel.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant