Korfrakkers veegt vloer aan met SPES

Sport 113 keer gelezen
MILSBEEK - De korfbalsters van Korfrakkers uit Erp zijn Nederlands kampioen bij de vrouwen geworden. In de Spes-arena in Milsbeek werden de gastvrouwen van de korfbalfinales met 6-15 verslagen. Halverwege de sfeerloze finale leidden de korfbalsters uit Erp al met 1-7. Het tweede team van Korfrakkers won eerder vandaag de finale in de reserve Topklasse tegen SPES 2 met 8-7. De eindstrijd tussen de A1 teams werd nipt door SPES gewonnen (11-10).

[image=216223]

Bijna een jaar geleden stonden SPES en Korfrakkers tegenover elkaar in de Topklassefinale van het dameskorfbal. Hoe anders waren de omstandigheden vandaag. Eiste de overvloedige regen vorig jaar een hoofdrol op, nu was de SPES-arena zonovergoten. Anders dan in 2011 toen beide teams aan elkaar gewaagd waren (SPES zegevierde toen met 9-8) was nu Korfrakkers de baas.

[image=216232]

[image=216234]

[image=216230]

De ploeg van trainster Anke Verstraten troefde SPES vanaf het begin af. Monique van de Ven (2x) en Marleen Kerhof (2) gooiden SPES in no time op een 0-4 achterstand. De Milsbeekse ploeg had zich de afscheidswedstrijd van trainer Johnny Vervoort en speelster Lia Van Haren en Tamara Wijers anders voorgesteld. Niets lukte aan Milsbeekse zijde. De zichtbaar geïrriteerde captain Yvonne van de Valk miste bij 0-5 een strafworp en illustrerend voor het Milsbeekse spel was het dat de enige rake worp afgekeurd werd wegens een loopfout. Via treffers van Monique van de Ven, Ingrid Claassen en Marleen Kerkhof liep Korfrakkers uit naar 0-7 voordat Anouk Janssen kon tegenscoren. Met die stand brak de rust aan. Lia van Haren zorgde na de pauze voor de 2-7 maar Korfrakkers sloeg onmiddellijk terug via Monique van de Ven, die even later hoofdrolspeelster in een beangstigend tafereel was. De Erptse uitblinkster werd in haar hals geraakt door de elleboog van Yvonne van der Valk, en raakte in ademnood Na een langdurige behandeling door EHBO-ers werd het spel hervat. Marleen Kerkhof schoot Korfrakkers op 2-9. Nadat Van der Valk raak schoot kreeg SPES plotseling de geest. Door treffers van Caroline Lamers, Lia van Haren (strafworp) en Yvonne van der Valk (strafworp) kwamen de Milsbeekse dames terug tot 6-9. Verder liet Korfrakkers het in het slotkwartier niet meer komen. De ploeg van trainster Verstraten pakte de draad weer op en maakte duidelijk wie in Milsbeek de sterkste was. Door doelpunten van Marleen Kerkhof (3), Carla Jonker, Ingrid Claassen en Laura van den Berg werd de eindstand op 6-15 bepaald. Korfrakkers' sterspeelster Marleen Kerkhof begroette het kampioenschap vanaf de zijlijn. Zij nam met een publiekswissel afscheid van de Erptse ploeg en verkast naar gemengd korfbalvereniging Rust Roest uit Eindhoven.

[image=216229]

[image=216228]

[image=216227]

[image=216238]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant