Afbeelding

Boxmeerse ondernemers azen op De Weijer

Kunst en cultuur 13 keer gelezen
BOXMEER - De drie partijen die in de running zijn voor de overname van Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer presenteren donderdag 14 juni hun toekomstplannen voor het culturele centrum. Onder hen bevinden zich twee Boxmeerse ondernemersgroepen, die allebei inzetten op een positieve exploitatie zonder subsidie. Beiden zien in De Weijer ook ‘het visitekaartje van Boxmeer’.

[image=211780]

“Het cultureel centrum De Weijer is een multifunctioneel gebouw waarbij onder de vlag van de oude cultuur-historische waarde bestaande activiteiten voor kunst, cultuur, recreatie en netwerken zich verenigen met nieuwe eigentijdse activiteiten, zodanig dat het centrum ook een centrum zal zijn waar eenieder zich thuisvoelt en waar totaalbeleving in de meest brede zin mogelijk is”, luidt de visie van de groep-’Jong en Oud’, bestaande uit Guido Heutink, Bas Hendriks, Tim Janssen en Joris Claasen.

Investering
De andere Boxmeerse partij - Stella Linders en Peter-Paul Kissels - wil onder de noemer ‘Geschiedenis met toekomst’ ruim 400.000 euro investeren in De Weijer ‘ten behoeve van verbeteringen aan infrastructuur, de openbare ruimtes en de horeca’. “Op basis van de cashflow-analyse houden we rekening met een financieringsbehoefte die oploopt tot 500.000 euro in 2013 en die langzaam wordt afgebouwd”, stelt het tweetal.

Overnamekandidaat
De derde overnamekandidaat is afkomstig uit de regio Oss, maar een lokale onderneming lijkt de voorkeur van de Boxmeerse gemeenteraad te genieten.

Meer in De Maas Driehoek van dinsdag 12 juni.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant