Afbeelding

Gennepse Niersjaarsduik valt in water

Opmerkelijk 54 keer gelezen
GENNEP - De Gennepse variant van de nieuwjaarsduik gaat op dinsdag 1 januari niet door. Door de hoge waterstand, als gevolg van de overvloedige regenval van de laatste week, is de traditionele Niersjaarsduik geannuleerd. Vanmiddag heeft het organisatiecomité in overleg met de gemeente Gennep, het besluit genomen omdat de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd kan worden.

[image=231215]

"En dat is wel een voorwaarde", zegt Gennepenaar John Hofmans, secretaris van de organiserende carnavalsvereniging 't Bombakkes uit het Niersstadje, "we hebben steeds als eis gesteld dat er een veiligheidslijn gespannen moet kunnen worden maar dat was nu niet mogelijk. En aangezien er ook veel kinderen meedoen, geeft dat voor ons de doorslag om het evenement af te gelasten."
In Gennep is nagedacht over een alternatief. "Maar niet op een vervangende locatie", zegt initiatiefnemer Hofmans, "we zijn een serieuze Unox Nieuwjaarsduik en we hechten er waarde aan het evenement op een goede locatie te houden. We denken erover de duik te verplaatsen naar later dit jaar, met uiteraard een kop snert voor de deelnemers. Er is nog geen datum bekend."
De Niersjaarsduik, die in 2005 voor het eerst gehouden werd, is nog niet eerder afgelast wegens hoogwater. In 2007 geleden ging de nieuwjaarsduik om organisatorische redenen een keer niet door. Zie ook http://www.niersjaarsduik.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant