Leerlinge wint Vuurwerk-project

  •   keer gelezen
CUIJK - Een brief aan de inwoners van de gemeente Cuijk, met daarin een sticker ‘Deze straat is Vuurwerk Vandalisme Vrij’: dat is het winnende idee van leerlinge Sylvana Verberkt voor het vuurwerkproject op het VMBO van het Merletcollege.

[image=230900]

Het project ‘Vuurwerk Vandalisme Vrij’ is onlangs gestart met een voorlichting aan de leerlingen van het eerste jaar van het voortgezet onderwijs van het VMBO Merletcollege. In deze voorlichting kwamen een aantal onderwerpen aan bod. Hierna heeft de school het stokje overgenomen en gingen leraren in de klas samen met de leerlingen werken aan het bedenken van plannen en oplossingen om vuurwerk vandalisme vrij te krijgen. Dit jaar hebben 65 leerlingen deelgenomen aan het project. De plannen zijn beoordeeld door de gemeente. De site www.vuurwerkvandalismevrij.nl is de spil in het project op internet. Alle plannen van aanpak zijn hierop te vinden.

Voordeursticker
Op de VMBO-locatie van het Merletcollege heeft dinsdag 18 december de prijsuitreiking plaatsgevonden. Het winnende idee is dit jaar bedacht door Sylvana Verberkt. Haar idee: stuur een brief naar alle bewoners in de wijken en dorpen. Bij de brief zijn stickers gevoegd met de tekst ‘Deze straat is Vuurwerk Vandalisme Vrij’. Bewoners kunnen deze stickers op de voordeur plakken. Het gevolg is dat de buurtbewoners goed opletten of er vandalisme plaatsvindt en ze er zo samen voor zorgen dat het niet gebeurt. Bewoners kunnen aan de politie (tel. 06-10518762 in de gemeente Cuijk; of 0900-8844) doorgeven als zij ergens overlast ervaren.
Sylvana Verberkt heeft met haar winnende idee een MP4-speler gewonnen.
Meer berichten