Afbeelding

Campingeigenaar: 'Geen idee wat motief is'

Algemeen 49 keer gelezen
CROMVOIRT – Chaletpark de Vondst in Cromvoirt wordt de laatste maanden geteisterd door branden. In totaal zijn er nu vijf chalets compleet uitgebrand en vier pogingen tot brandstichting geweest. De hoeveelheid branden zet volgens eigenaar Patrick van Kuijen te denken dat er een pyromaan actief is op het chaletpark maar hij heeft nog geen idee wie er achter zit.

[image=230767]

“Bij de eerste drie branden hadden we een idee dat het te maken zou kunnen hebben met mensen die achter liepen met de betalingen en waar we een incassobureau op hadden zitten, maar bij de meest recente brand (9 december jl., red) zat er zelfs nog iemand in”, aldus Van Kuijen. “We hebben dan ook geen idee wat het motief is, misschien is er zelfs wel een verband met de autobranden in de gehele gemeente.”

Preventie
Op chaletpark de Vondst zijn op het moment tal van maatregelen genomen om de branden een halt toe te roepen. Zo is er ’s nachts beveiliging actief op het park, worden er camera’s opgehangen en wordt er geprobeerd om oude chalets van wanbetalers die niet meer op het park komen, te verwijderen, al is dit laatste juridisch lastig. Deze maatregelen zijn genomen naast de reeds aanwezige brandpreventiemaatregelen.
Voor de huurders op het park is inmiddels een informatiebijeenkomst georganiseerd waabij Patrick van Kuijen vooral informatie gaf over de situatie rondom de branden, de genomen maatregelen en eerdere uitlatingen in de pers. Echter, de belangrijkste boodschap was: ‘wees waakzaam en alert.’
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant