‘Dag van de baby’ in Maasziekenhuis Pantein

  •   keer gelezen
BEUGEN – Baby-lief en baby-leed kregen vandaag (maandag 17 december) uitgebreid aandacht in Maasziekenhuis Pantein. Florine heet de duizendste baby die daar dit jaar ter wereld kwam.

[image=230643]

Een paar verdiepingen lager, in de centrale hal van het ziekenhuis, vond ongeveer op hetzelfde moment de start plaats van de actieweek ‘We roeien de babysterfte uit’. Op touw gezet door medewerkers van de afdeling Moeder en Kind.
Florine, 3426 gram bij de geboorte, is de dochter van Maud Linssen en Robert Hoelen uit Venray; haar broertje heet Seb. Natuurlijk was het feest op de afdeling Moeder en Kind, compleet met bloemen, mini petit-fourtjes met muisjes en een levensgrote kado-knuffelbeer van het Maasziekenhuis.

Serious Request
De actieweek is in het kader van ‘Serious Request’, de jaarlijkse actie van 3FM waarbij dit keer geld wordt ingezameld om babysterfte tegen te gaan. Artsen, verpleegkundigen en medewerkers van Pantein, maar ook bezoekers kunnen aan de slag op twee roeiapparaten in de hal van het Maasziekenhuis. Het is de bedoeling dat zij zich laten sponsoren om zoveel mogelijk geld voor het goede doel bij elkaar te brengen.

[image=230640]

Kerstmarkt
De roeiactie duurt 100 uur en gaat dus dag en nacht door. In de avonduren zijn optredens van muziekgezelschappen. Er is een Kerstmarkt (elke dag van 09.00-21.00 uur), een grote kerststal en woensdag 19 december is er een kindermiddag met gezellige activiteiten.
Vier olympische roeiers verzorgen vrijdagmiddag 21 december om 16.00 uur de afsluiting van de actieweek. Het zijn Tim Heijbrock, Bjorn van den Ende, Meindert Klem en Nanne Sluis.
Meer berichten