Afbeelding

Toppers bij GP Veldrit in St Michielsgestel

Sport 50 keer gelezen
SINT MICHIELSGESTEL - Een groot aantal nationale veldrittoppers verschijnt zondag aan de start bij de Rabobank Grand Prix Groenenendaal op het terrein van De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel.

[image=230370]

“De bekendste namen op de deelnemerslijst bij de elite/beloften in Sint-Michielsgestel zijn Twan van den Brand uit Volkel, Michiel van der Heijden uit Drunen en Mike Teunissen uit IJsselstein”, vertelt oud-wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal, die deel uitmaakt van het organisatiecomité. “Van den Brand eindigde onlangs op de achtste plaats bij de wereldbekerwedstrijd in het Franse Roubaix en plaatste zich daarmee voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Michiel van der Heijden eindigde afgelopen zomer als tweede bij het WK mountainbike voor beloften en Mike Teunissen werd eerder dit veldritseizoen Europees kampioen veldrijden bij de beloften.”
Groenendaal is blij dat het Nederlandse veldrijden weer begint op te bloeien. “Met Lars van der Haar, Thijs van Amerongen en Twan van den Brand hebben we bij elite drie jonge Nederlandse renners die nu al meedraaien in de subtop en die de komende jaren nog progressie kunnen boeken. Bovendien hebben we ook bij de vrouwen, beloften en junioren nog diverse Nederlandse toppers rond rijden. De toekomst van het Nederlandse veldrijden kunnen we met vertrouwen tegemoet zien.” Bij de vrouwen lijken Sanne van Paassen en Sabrina Stultiëns de grootste kanshebbers voor de zege. Groenendaal: “We hadden ook Marianne Vos graag aan de start willen hebben, maar zij is momenteel op trainingskamp in Zuid-Afrika en kan er dus helaas niet bij zijn.” Ook voor de jeugd is er van alles te beleven tijdens de Grand Prix Groenendaal. Zo wordt op deze dag wederom de jaarlijkse Rabo Dikke Banden Race gehouden voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar. Deelname is gratis.
Voor meer informatie en starttijden kunnen belangstellenden kijken op www.veldrijden-sintmichielsgestel.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant