Afbeelding

Brandveilig door buurtbewoners

Algemeen 103 keer gelezen
SON EN BREUGEL – Ze zijn niet te missen. Met hun rode jassen waarop groot staat ‘Son en Breugel (Brand)Veilig’ zijn sinds kort vrijwilligers op pad om buurtbewoners te helpen om woningen brandveilig(er) te maken.

[image=230358]

Boy Pulles en Peter Janssen zijn de eerste brandweerambassadeurs die ervoor gaan zorgen dat het in de huizen brandveiliger is door middel van het geven van voorlichting en het plaatsen van rookmelders. Afgelopen donderdag werd door burgemeester Hans Gaillard het startschot gegeven voor deze nieuwe brandpreventiecampagne, die in het kader staat van veiligheid en wijkbeheer.
Hij deed dit door de familie Hurkmans uit Son de eerste rookmelder van de campagne te overhandigen. ‘We vinden veiligheid in de woonomgeving erg belangrijk en daar is brandveiligheid de eerste stap in,’ vertelt burgemeester Gaillard.

Familie Hurkmans
In de huiskamer van Huub en Beate Hurkmans geven Boy en Peter een lijst met uitleg over hoe je woning brandveilig(er) maakt en lopen ze stap voor stap heel de woning door. ‘Dat is erg belangrijk’, zegt Peter. ‘Veel mensen hebben bijvoorbeeld geen nummer bij de voordeur hangen. Als er dan iets aan de hand is, kan de brandweer niet snel zien waar ze moeten zijn. Het gaat juist om die kleine details om net even beter voorbereid te zijn.’
Ook Huub Hurkmans is erg tevreden met de nieuwe campagne. Hurkmans: ‘Ik heb wel het idee dat mijn huis veilig is.
Zo hebben we bijvoorbeeld een brandblusser- en deken in huis, maar het is fijn om te weten dat je buren en de andere bewoners in de wijk ook een brandveilige woning hebben nu de brandweerambassadeurs op pad gaan. Dan woon je gewoon prettiger.’

Vrijwilligers

De gemeente hoopt dat er meer vrijwilligers zich aanmelden om zo in meer wijken in Son en Breugel rookmelders te plaatsen en advies te geven over brandveiligheid in huis.
‘Ons doel is dat mensen prettig, veilig en gerust wonen. Een snelle alarmering is daarom extra belangrijk. Dat deze campagne wordt gedragen door buurtbewoners is nog mooier’, vertelt de burgemeester.
Huub en Beate Hurkmans en hun hondje Smokey zijn in ieder geval na het bezoek van Boy en Peter nog beter voorbereid op een brand in huis.
Nu is het taak om de rest van de bewoners te informeren.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant