Afbeelding

Zwart-wit & Europa en de stier

Kunst en cultuur 70 keer gelezen
SINT HUBERT - Zo’n vijftig cursisten van Jacqueline Roelofs ( Haps) en Elsbeth Roest ( Sint Hubert) stellen hun werk tentoon van 14 tot en met 16 december bij galerie RoBa in Sint Hubert.

Elk jaar wordt er aan de hand van een thema de groepsexpositie voorbereid. Het merendeel van het getoonde werk is te koop.
De cursisten van Jacqueline Roelofs kregen het thema ‘Europa en de stier’, een mythologisch verhaal waarin de verleiding een rode draad vormt. Binnen de hedendaagse kunst spreekt het nog steeds tot de verbeelding en de uitbeelding in klei was voor Jacqueline’s cursisten een hele uitdaging. Er is een grote variatie in werkwijze, techniek en afwerking. De stier zal in al zijn hoedanigheden ruimschoots te bewonderen zijn.

[image=230303]

Zwart-wit
De cursisten van Elsbeth Roest gingen aan de slag met het thema ‘Zwart-wit’, een tegenstelling die volop ruimte biedt aan de verbeelding van de alledaagse dingen om ons heen. Enkelen hebben een brug geslagen tussen Zwart-wit en Europa en de stier; soms letterlijk en soms door te kiezen voor oudere verftechnieken. Geen één schilderij is hetzelfde , van abstract tot expressief tot realistisch, ze geven allemaal een beeld/gedachte van de maker bloot.
De opening is op vrijdag 14 december om 20.00 uur bij kaarslicht en vrij toegankelijk. Zaterdag 15 en zondag 16 december is Rob aan de Voortsestraat 8 in Sint Hubert open van 12.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.roba-kunst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant