Afbeelding

Mookse Gulikstraat in kerstsfeer

Opmerkelijk 78 keer gelezen
MOOK - Waar een klein straatje groot in kan zijn. De Mookse Gulikstraat is sinds jaar en dag een trekpleister in de maand december. De donkere dagen rond Kerstmis worden er dit jaar voor de veertiende keer fraai verlicht door verrassende kerstversieringen. Kerst in de Gulikstraat wordt zaterdag 8 december geopend, in het bijzijn KRO-presentator Fons de Poel.

Opnieuw zijn de organisators John Kerpentier en Tijs Rutten er in geslaagd het Mookse fenomeen bij een landelijke tv-zender onder de aandacht te brengen. “Fons de Poel maakt namens de KRO reportages op zaterdag voor het programma Het gevoel van Kerst”, zegt Tijs Rutten, “een paar jaar geleden heeft SBS6 met weerman Piet Paulusma hier opnamen gemaakt.”

[image=159578]

SIEM
Kerpentier en Rutten zijn met Kelly Megens in Stichting Internationale Evenementen Mook (SIEM) de stuwende krachten achter Kerst in de Gulikstraat maar ook onder andere het VW treffen op de Maaskade in Mook nemen zij voor hun rekening.

Milieubewust
Nieuw tussen alle pracht en praal is het Schloss Wuppertal en de extra lange modelspoorbaan. Voorts wordt de opening opgeluisterd door koor Troix Croix. Tijdens de opening op zaterdagavond 8 december(19.00 uur) en op 30 en 31 december staat er een oliebollenkraam. Dat de organisatie ook duurzaam denkt, blijkt uit het feit dat led-verlichting steeds meer zijn intrede doet in de Gulikstraat. “We zitten nu op zo’n 80% led-verlichting”, zegt Rutten. De organisatie loopt op rolletjes al heeft Rutten nog één wens: “Een pak sneeuw zou het plaatje compleet maken.” Kijk voor meer informatie op http://www.ruth-event.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant