Sneeuw spelbreker in Niersderby

Voetbal 48 keer gelezen
GENNEP - De Gennepse derby tussen derdeklassers Vitesse'08 en Achates is na 19 minuten gestaakt. Door de hevige sneeuwval vond scheidsrechter Leo Bos uit Meerlo het onverantwoord verder te spelen. Het bezoekende Achates uit Ottersum leidde op dat moment met 0-1.

[image=229876]

[image=229879]

[image=229880]
Gastheer Vitesse'08 speelde op dat moment met zijn tienen omdat verdediger René Reintjes met een rode kaart uit het veld gestuurd werd. Dat gebeurde in de zevende minuut toen de Gennepenaar een sliding op Achates-speler Maarten van der Burg te laat inzette en hem van de spekgladde grasmat veegde. Van grote afstand oordeelde scheidsrechter Bos dat Reintjes zich zondigde aan het onderuit halen van een doorgebroken speler en trok de rode kaart.
Drie minuten later opende Gennepenaar, in Ottersumse dienst, Marvin Brons op fraaie wijze de score. De assist bij de verdiende openingstreffer kwam van Maarten van der Burg.

[image=229878]

[image=229877]

[image=229881]

De gestaag neer vallende sneeuwvlokken maakten het spelen er niet gemakkelijker op. Waar leidsman Bos een appel van Vitesse-trainer Joop van den Ing aanvankelijk nog naast neerlegde, floot hij in de 20e minuut voortijdig af. "Het zicht is te slecht, de lijnen zijn niet meer voldoende zichtbaar. En bovendien wordt het me te gevaarlijk, er zijn te veel glijpartijen. Ik wil voorkomen dat hier straks spelers geblesseerd raken", aldus de leidsman kort na het staken van de wedstrijd, "het lijkt me beter dat we deze wedstrijd op een ander tijdstip, onder betere omstandigheden hervatten".

[image=229874]

[image=229875]

Na afloop van de gestaakte wedstrijd werd in de bestuurskamer druk gespeculeerd over het vervolg. Scheidsrechterbegeleiders De Haardt en Achten lieten weten dat het duel hervat en dus niet in zijn geheel overgespeeld wordt. Er wordt, zoals referee Bos aantekende, begonnen met een inworp voor Achates, ter hoogte van de Vitesse dug out. In de resterende 71 minuten verdedigt Achates tegen tien Vitesse-spelers een 0-1 voorsprong. De vermoedelijk nieuwe datum voor de derby is zondag 16 december.