2H: Winnend Berghem Sport in subtop

Voetbal 55 keer gelezen
OVERLOON - Bovenin de tweede klasse H strijden SVC 2000 (dat met 0-1 won bij Nulandia) en DESO (duel met ZSV was afgelast) om de titel. Onder de twee topploegen is het enorm spannend. De verschillen zijn erg klein.

SSS'18 staat derde, maar verloor zondag met 2-3 van Berghem Sport. De Berghemnaren deden het vooral voor rust erg goed. De gasten kwamen op voorsprong door een prachtige vrije trap van Mitch Gielis. De voormalig speler van TOP raakte ook nog twee keer het houtwerk. De 0-2 van Joep Wintjes, een lob van zeker twintig meter, was erg fraai. Vlak voor rust bracht Teun van Bree de spanning terug met de 1-2, al was Berghem Sport ervan overtuigd dat de maker van de treffer buitenspel stond. Op het zware veld in Overloon bleef Berghem Sport aardig voetballen en toonde het zich een echt team. Het wist de aanvalsdriften van SSS'18 te temmen en sloeg zelf toe via Younesse Ettahouri, die geen fout maakte vanaf de strafschopstip. Toen opnieuw Van Bree de spanning terugbracht, was de spanning om te snijden. Berghem Sport trok de overwinning echter over de streep en is de nieuwe nummer vijf in 2H. "We hebben hele goede zaken gedaan", aldus trainer Giel van Orsouw. "De doelstelling blijft om bij de eerste tien te komen en daarmee ons rechtstreeks te handhaven."

[image=229919][image=229920][image=229921]

Nederlaag Prinses Irene
Prinses Irene kende een erg emotionele week na het afscheid van eerste elftalspeler Amandus Ikanubun. Het kreeg ook veel steun, zoals een bloemstuk van de overige ploegen uit de tweede klasse H. Er moest zondag gevoetbald worden bij Mierlo-Hout, maar niet voordat er eerst een minuut stilte werd gehouden. Prinses Irene kende een slecht begin, toen een fout van de doelman hard werd afgestraft: 1-0. De thuisploeg, die soms wat irritatie opwekte met het gedrag van enkele spelers, kwam ook op 2-0 en zat op rozen. Robert van Pinxteren bezorgde zijn ploeg vlak voor rust echter weer vertrouwen met de 2-1. Niet ver in de tweede helft zorgde Gijs van Erp zelfs voor de 2-2, maar toen ging het mis bij Prinses Irene. Van Pinxteren kreeg direct rood van de scheidsrechter omdat hij een elleboogstoot zou hebben gegeven. Onterecht volgens het Prinses Irene-kamp, maar de scheidsrechter besloot dat de formatie van de verlengende trainer Hans Groenendijk met tien man verder moest. Daarna vonden de gasten dat ze recht hadden op een penalty, maar die werd niet gegeven. Prinses Irene ging voor minimaal een punt, maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus. Mierlo-Hout maakte de 4-2 en 5-2 en drukte daarmee Prinses Irene op de twaalfde plaats op de ranglijst.

Volharding wint
Volharding deed onderin goede zaken. Het won met 1-2 bij NWC, in een wedstrijd waar de gemoederen hoog opliepen. Rob Jacobs maakte namens de thuisploeg na een kwartier de 1-0. In de tweede helft tekende Vincent Buijssen voor de gelijkmaker en zette Jasper van Elferen zijn ploeg op 1-2. Er was ook meer dan alleen voetbal: Buijssen moest met zijn tweede gele kaart naar de kant en het duel werd door de scheidsrechter gestaakt vanwege een opstootje tussen een grensrechter en een supporter.