Afbeelding

Gemeente Grave wil 'bordeelverbod' opheffen

Politiek 53 keer gelezen
GRAVE - De gemeenteraad van Grave buigt zich dinsdag 18 december over opheffing van het nul-beleid aangaande de vestiging van een seksinrichting. Het huidige 'bordeelverbod' is in strijd met huidige wetgeving en gemeentelijk beleid. Het raadsvoorstel van het Graafse college van B en W 'is bedoeld om deze inmpasse te doorbreken'. De nieuwe regels dienen te worden vastgelegd in een Paraplubestemmingsplan Seksinrichtingen.

[image=229605]

De raad in Grave wordt gevraagd om in te stemmen met de (ontwerp)regels en voorwaarden voor seksinrichtingen in de gemeente Grave. Deze regels en voorwaarden moeten worden uitgewerkt in een paraplubestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is de leidraad voor de gemeente als er een concreet voorstel door een seksclub wordt ingediend. "De huidige en in voorbereiding zijnde bestemmingsplannen (in de gemeente Grave, red.) kennen een bordeelverbod. Planologisch is het daardoor onmogelijk een seksinrichting te vestigen", valt te lezen in de argumentatie. "Omdat er op dit moment geen concrete aanvragen zijn ingediend voor een dergelijke inrichting, is het niet wenselijk om concrete locaties aan te wijzen."

Voorwaarden
Binnen de ontwerp regels en voorwaarden wordt 'binnen de gehele gemeente Grave slechts één seksinrichting geacht, dit gelet op de schaalomvang van de gemeente'. Verder valt te lezen dat 'een seksinrichting niet rechtstreeks wordt toegestaan, maar kan via een wijzigingsbevoegdheid worden mogelijk gemaakt'. "Vanwege het gevoelige karakter van een dergelijke inrichting wordt deze (...) niet wenselijk geacht in de binnenstad, woonwijken, kerkdorpen en overige woonvormen. Er dient een afstand te worden aangehouden van tenminste 500 meter tot deze gebieden, woonvormen en/of woningen (...) en niet binnen een straal van 500 meter tot maatschappelijke bestemmingen, waaronder onderwijsinstelingen, gemeenschapsvoorzieningen en opvangvoorzieningen."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant