Afbeelding

James Burton schenkt Tante Lenie gitaren

Muziek 95 keer gelezen
MOLENHOEK – Sportjournalist Johan Derksen was maandagavond apetrots hem in zijn programma te hebben als gastspeler bij zijn huisband Dany Vera, Tante Lenie was dinsdagmiddag de koning te rijk toen zij uit handen van de Amerikaanse James Burton vijf gitaren ontving. De 73-jarige gitarist uit de begeleidingsband Takin’ Care of Business (TCB) van rock & roll-legende Elvis Presley is de initiatiefnemer van de James Burton Foundation die muziek wereldwijd wil promoten onder de jeugd van 6 tot 18 jaar.

[image=228239]

In Nederland schenkt Burton, die behalve Elvis Presley ook onder andere John Denver, Simon & Garfunkel, Roy Orbison, the Beach Boys, the Everly Brothers en Frank Sinatra muzikaal begeleidde, de gitaren aan Stichting Tante Lenie. Initiatiefneemster van die stichting met hart voor gezinnen met een ernstig of langdurig ziek kind, Lenie Huisinga-Peters werd enkele weken geleden verrast door een telefoontje van Veronique Vliegen en Pedro Lahaye. De leden van fanclub Elvis Matters vroegen Tante Lenie of zij een bestemming wist voor de gitaren. “En die had ik zeker”, beaamt een trotse Lenie Huisinga, “ik geef enkele kinderen een gitaar in bruikleen. In ruil daar voor komen zij tijdens een verwenweek eens een stukje voor ons spelen.”

[image=228236]

[image=228237]

De keuze op Stichting Tante Lenie was voor Elvis-fans Veronique Vliegen en Pedro Lahaye snel gemaakt. “We hoorden van de James Burton Foundation en de doelstellingen toen we vorig jaar een TCB-cruise maakten. Onlangs hoorden we dat James Burton naar ons land kwam en we zijn toen op verzoek van zijn Nederlandse agente Yvonne Groenendijk op zoek gegaan naar een goed doel. Onze keuze viel toen op Stichting Tante Lenie”, zegt Pedro Lahaye.

[image=228233]

Het lange wachten op Jachtslot De Mookerheide werd beloond toen rond de klok van een uur James Burton en zijn gevolg binnentrad. Wars van sterallures nam de aimabele Amerikaan de tijd om de gitaren te overhandigen en met de gelukkige nieuwe, jonge eigenaren de eerste akkoorden te tokkelen.

[image=228234]

[image=228235]

James Burton speelt donderdagavond in De Bosuil in Weert met de Mufkin Tass band van de broers Mark en Ralph Schraven.
Meer info op
http://www.jamesburtonfoundation.com.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant