Afbeelding

Hapse Boys weer onder de pannen

Voetbal 61 keer gelezen
HAPS - Wie mooi wil zijn, moet daarvoor pijn lijden. De leden van voetbalvereniging Hapse Boys hebben dat de afgelopen maanden kunnen ervaren. Door de nieuwbouw op sportpark De Berkte waren de Boys vanaf het eind van vorige competitie dakloos. Thuiswedstrijden werden in den vreemde gespeeld. De opoffering in Haps is niet voor niets geweest, want sinds afgelopen zaterdag is het fonkelnieuwe onderkomen gereed voor gebruik.

[image=228194]

Één stap over de drempel van het gebouw vertelt veel. Naast de geur van nieuwigheid verraadt het beeld dat kosten noch moeite gespaard zijn. De nieuwbouw is het resultaat van bijna een half jaar noeste arbeid. Onder coördinatie van Peter Geurts en Theo Jans werden zoveel mogelijk Hapse bedrijven ingeschakeld tijdens de bouw. “In het weekend waren steeds spelers van twee elftallen in de weer op de bouw”, zegt voorzitter Peter Geurts.

Summum
Het nieuwe onderkomen bestaat uit acht ruime kleedlokalen, twee materialenhokken, een werkplaats annex instructieruimte en twee scheidsrechterlokalen die ook geschikt zijn voor kleedruimten voor zeventallen. Daarnaast is er een EHBO-ruimte en een bestuurskamer met aangrenzend wedstrijdsecretariaat. Het summum van de clubhuis is de ruime kantine met keuken met ruim overdekt terras. “Vanuit de kantine heb je een prachtig uitzicht over het hoofd- en een ander speelveld”, zegt Peter Geurts, die na het voltooien het stokje doorgeeft aan zijn opvolger Corné Tak. Bij de bouw werden 600 m2 wandtegels verwerkt waarin clubkleuren en -logo terugkerend verwerkt zijn. “Voor de vloerverwarming is vijf kilometer aan leidingen gebruikt”, zegt Geurts.

Opening
In het weekend speelden de teams van Hapse Boys na maanden weer eens thuis. Komende zondag (25 november) wordt om 13.00 uur het nieuwe gebouw officieel geopend.

Obligaties
“Zondagmiddag start ook de actie om extra middelen te genereren. We doen dat door uitgifte van obligaties van 125 en 250 euro. Iedere nieuwsjaarsreceptie worden komende jaren enkele obligaties uitgeloot en aan de houders terugbetaald”, besluit Peter Geurts.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant