4A: VCA zakt weg na zeperd op eigen veld

Voetbal 43 keer gelezen
SINT AGATHA - VCA dreigt de aansluiting met de subtop in de vierde klasse A (Oost) te verliezen. De zaterdagclub uit Sint Agatha ging op eigen veld onderuit tegen het Arnhemse AZ 2000: 3-6. Door de derde nederlaag op rij zakt VCA naar plek tien. Al bij rust was het pleit in 'Ernems' voordeel beslist (1-5).

[image=224505]

De beginfase in Sint Agatha was zeer hectisch. Al na 20 seconden lag de bal achter VCA-goalie Joey Heijen. Dik anderhalve minuut later stond het 1-1 door Jan van Es, die met een schot in de korte hoek de Arnhemse doelman kansloos liet.
Daarna ging zo'n beetje alles mis in de VCA-defensie, waardoor het na 45 minuten maar liefst 1-5 stond voor AZ 2000. "Als je als ploeg zo slap verdedigd kun je nooit een wedstrijd winnen", gaf trainer Sjaak Erps na afloop aan. "In de tweede helft waren we een stuk scherper en voetbalden we naar onze mogelijkheden. Hierdoor werden de twee gevaarlijke spitsen van AZ grotendeels aan banden gelegd."

Aandringen
Een 'recovery' in de tweede helft leidde tot twee doelpunten van Tom van Wijchen en Niek van Hout. Invaller Coen Werts raakte daarbij ook nog eens de paal en de lat. Bij een 3-5 tussenstand bleef VCA aandringen, maar verder dan enkele schoten op doel kwam het niet meer. In de slotfase counterden de gasten naar 3-6. "Als we vanaf het begin bij de les waren geweest, dan had deze wedstrijd anders af kunnen lopen, maar nu was de wedstrijd eigenlijk al na 20 minuten verloren", aldus Erps.