Afbeelding

Prestigieuze prijs voor Tolerantiepoort

Algemeen 44 keer gelezen
MOLENHOEK / WESTERBEEK - Met niet minder dan 76% van de stemmen is Dick Bos van Gelmo in Molenhoek vrijdag Ambassadeur van Verdraagzaamheid 2012 geworden. Winnaar Bos, die deelnam met de Tolerantiepoort, kreeg de prestigieuze prijs uit handen van zijn voorganger Paul Mbikayi.

[image=227774]

De Tolerantiepoort van 5 meter lang en 4,5 meter breed vertegenwoordigt een droom. “We hebben in Nederland genoeg hekken, muren en kloven gecreëerd, het is tijd om de kloven te overbruggen, deuren op te zetten en hekken te ontsluiten”, aldus Dick Bos, eigenaar van Gelmo Hekwerken en initiatiefnemer van de poort. Hij had de poort meegenomen naar Coffeemania Slotervaart in Amsterdam.
De tolerantiepoort, een creatie van kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek, droomt ervan alles wat potdicht zit en muurvast weer open te gooien, waardoor mooiere verbindingen in de samenleving ontstaan. De poort laat zien dat je scherp kunt kijken, soms een oogje dichtknijpt en dat door de hand te geven het hart opengaat. Contact is de sleutel waardoor de poort opengaat. De poort verbeeldt hoop, gezien worden, contact en luisteren.
Dick Bos gaat een jaar lang zijn ambassadeursschap uitdragen bij bedrijven en gemeenten. Wat betekent tolerantie eigenlijk voor jou? En wat doe je ermee? Om de poort, het symbool van de boodschap, op evenementen in te zetten, is er een speciale transportwagen gebouwd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant