Afbeelding

'Geen 'Kuuks' theateralternatief'

Kunst en cultuur 66 keer gelezen
CUIJK - Er komt geen alternatieve theatervoorziening in de gemeente Cuijk in de twee jaar (1 juli 2013-1 juli 2015) dat de Schouwburg Cuijk vanwege de nieuwbouw gesloten is voor publiek. Voor voorstellingen tot maximaal 300 man publiek worden De Weijer in Boxmeer en Myllesweerd in Mill aangedragen; voor de grote theaterstukken wordt verwezen naar Nijmegen, Venray en Uden. Dat blijkt uit een brief aan alle gebruikers van directeur Sjoerd Meijer van de Schouwburg Cuijk en Roland Zwiebel, hoofd RMO van de gemeente Cuijk.

[image=227439]

“Als gebruiker van ruimte(n) in de schouwburg moet u dus uitzien naar een tijdelijk alternatief gedurende de sluiting”, schrijft het tweetal. Bij de brief zitten twee bijlagen met openbare accommodaties in de gemeente Cuijk. Daaronder bevinden zich gemeenschapshuizen, scholen, multifunctionele accommodaties en gymzalen.
Voor grotere evenementen met (beperkte) toneelfaciliteiten wordt door Meijer en Zwiebel verwezen naar een tweede bijlage. Behalve Myllesweerd en De Weijer staat Maldensteijn in Malden vermeld bij de ‘alternatieve’ accommodaties tot maximaal driehonderd bezoekers.

Uitwijken
Voor de grote theater-, muziek- en cabaretvoorstellingen lijken cultuurliefhebbers in het Land van Cuijk aangewezen op de voorstellingen in Nijmegen, Uden en Venray.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant