Afbeelding

Genneps college bezoekt Ottersum

Algemeen 45 keer gelezen
OTTERSUM - Ten overstaan van ruim 250 belangstellenden heeft de Gennepse burgemeester Peter de Koning het fraaie Ottersumse Dorpsambitieboek (DAB) in ontvangst genomen. Dat gebeurde vorige week dinsdag tijdens de presentatie in de kerk van Ottersum. Eerder die dag maakte het college van B en W kennis met de geheimen van Ottersum.

[image=227438]

In de middag maakten B en W en de kartrekkers een verkenningstocht door het dorp. Onder andere het museum van bakker Harrie Arts, de ijsfabriek van Heldro, de Sport en Speelstraat De Brink en de besturen van sportverenigingen TOV, VIOS en Achates werden met een bezoek vereerd.

Ode
De avondsessie in de parochiekerk Sint Jan de Doper werd gopend door een prachtige ode aan ‘een leuk, lekker en leefbaar’ Ottersum. Met gepaste bescheidenheid deelde spreekster Maria Terpstra schouderklopjes uit aan het dorp waarin de grootste Limburger allertijden (Jan Linders) zijn eerste kruidenierswinkel startte: "Gun uzelf een smaakvol Ottersum." Burgemeester De Koning sprak ook loftuitingen uit over het dorp.
Aan het Dorpsambitieboek Ottersum leverden ruim 150 mensen een bijdrage. Ambities, ideeën, wensen, plannen en gevoelens zijn verwoord in een full colour drukwerk in schetsboekformaat. Schrijvers en kartrekkers hebben het boek ontvangen. Voor overige belangstellenden is het DAB voor 10 euro te koop bij Arts Bakkers van Hier in Ottersum en bij copyshop Printmarkt in Gennep.

Discussie
Om het DAB geen papieren te laten worden, werden de aanwezigen uitgenodigd te discussiëren ‘boekdomeinen’ zoals wonen, woonomgeving en landschap, verenigingen, verkeer en vervoer en voorzieningen. Tijdens die discussies toonden zich diverse Ottersummers bereid zich in te zetten voor het realiseren van plannen in het dorp. Met de presentatie van het DAB is een stap vooruit gezet maar daarmee is het einddoel nog niet bereikt. Het DAB biedt kansen die door de Ottersummers aangegrepen moeten worden. Zie ook http://dab-ottersum.printmarkt.eu.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant