Afbeelding

Schrijvers bezoeken Metameer jenaplan

Onderwijs 70 keer gelezen
BOXMEER - De schrijvers Elle van den Boogaart en Dirk Bracke waren te gast op Metameer in Boxmeer. Zij hielden een lezing voor de onderbouwleerlingen van het jenaplanonderwijs. De lezing werd gehouden in de bibliotheek van Boxmeer vanwege de grote belangrstelling bij de leerlingen.

Sinds enige jaren nodigt de sector jenaplan schrijvers uit om het lezen bij jongeren te stimuleren. En met succes. De Belgische schrijver Dirk Bracke bezocht dit jaar voor de zesde keer de locatie in Boxmeer en nog altijd weet hij de leerlingen te boeien. Bracke schrijft over onderwerpen die de leerlingen aanspreken. Hij geeft ze een kijkje in de keuken bij de research voor zijn boeken. Deze verhalen klinken vaak als een onwerkelijke film.

[image=227156]

Geliefd
Na de lezingen van beide schrijvers ontstaat er een run op hun boeken die de bescheiden schoolbibliotheek herbergt. Van Elle van den Boogaart is begin oktober de spannende jeugdroman ‘No deal’ uitgekomen. Ook zij mag inmiddels tot de trouwe gasten van jenaplan Metameer worden gerekend. De schrijfster is verder bekend van boeken als ‘De gele scooter’ en ‘Prooi’. De leerlingen mochten zelf ook vragen stellen, wat leidde tot interessante en levendige lezingen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant