Afbeelding

Zilver voor Ielja Strik op WK Powerliften

Algemeen 67 keer gelezen
CUIJK – De Cuijkse krachtsportster Ielja Strik heeft afgelopen vrijdag haar wereldtitel powerliften in Aguadilla op Puerto Rico nét niet kunnen verdedigen. Op het WK powerliften behaalde zij knap zilver. Powerliften bestaat uit drie onderdelen: kniebuigen, bankdrukken en deadliften.

[image=54358]

Strik ging er in Puerto Rico helemaal voor, want het had haar 12e wereldtitel kunnen worden. Wederom werd gevreesd voor haar enorme kracht. Maar het afgelopen jaar heeft Strik verschrikkelijk af moeten zien om te voldoen aan de nieuwe door de bond gestelde gewichtsklassen. Kwam Strik eerder uit in de klasse tot 90 kilo, tegenwoordig komt ze uit in de klasse tot 84 kilo.
Hoewel ze zes kilootjes lichter is, stelde ze niet teleur. Bij het kniebuigen boog strik 250 kilo goed voor zilver, bij het bankdrukken drukte ze 172,5 kilo goed voor goud en bij het deadliften 215 kilogram: eveneens het hoogst haalbare, maar niet genoeg voor een medaille. Met deze totaalscore van 637,5 kilo werd uiteindelijk een tweede plaats behaald en dus ging een zilveren medaille mee naar Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant