Afbeelding

Ottersum presenteert ambitieboek

Algemeen 62 keer gelezen
OTTERSUM - In navolging van de overige Gennepse kernen krijgt Ottersum een dorpsontwikkelingsplan. Driekwart jaar geleden werden dorpsgenoten door welzijnswerker Sjaak Sluiters van Synthese gepolst of zij aan een DOP wilden meewerken. Bij de eerste bijenkomst werd direct duidelijk dat de werkgroep meer wilde. Het DOP moest geen papieren tijger worden maar moest ambities uitdragen. Er werd daarom besloten een Dorpsambitieboek (DAB) samen te stellen.

[image=227028]

De uitgestippelde koers omvatte geen bijeenkomsten waar de Ottersummers geïnformeerd en gepolst werden. Nee, de werkgroep bood hen de mogelijkheid hun gevoelens, wensen, tips, visie en grieven aan papier toe te vertrouwen. Die reacties (het werden er uiteindelijk ruim 170) werden gebundeld in het Boek Resultaat. In het naslagwerk op schetsboekformaat hebben de inwoners hun ideeën, wensen en tips uitstekend verwoord.

[image=227029]

Collegebezoek
Het fraaie en gedenkwaardige boekwerk wordt op dinsdag 6 november gepresenteerd aan het Gennepse college van B en W, dat die dag een bezoek brengt aan Ottersum. ‘s Avonds wordt het Dorpsambitieboek gepresenteerd in de kerk. “Een bijzondere locatie voor een bijzonder boekwerk. Want het DAB wordt een gadget. Wie wil er niet weten wat dorpsgenoten over Ottersum denken", luidde de unanieme opinie in de werkgroep. De ambitieschrijvers van het boekwerk krijgen een gratis exemplaar. Overige belangstellenden kunnen een DAB kopen voor slechts 10 euro. Dat kan dinsdagavond in de kerk van Ottersum. Na dinsdag is het te koop bij Arts Bakkers van Hier in Ottersum en bij Printmarkt in Gennep.
Tijdens de bijeenkomst discussiëren de aanwezigen over hoofdpunten uit het DAB. Ook kunnen Ottersummers zich aanmelden in om een van de projectwerk-groepen zitting te nemen.

[image=227030]

Daadkracht
Het Ottersumse DAB is behalve een fraai naslagwerk een ook een aanzet om te werken aan de toekomst. De werkgroep wil de vaart erin houden en tijdens een Goede Voornemensbijeenkomst op 14 januari 2013 wordt bekeken welke projecten volgend jaar opgepakt worden.
Wilt u ook mee praten over de uitvoering van het Ottersumse DAB en een bijdrage leveren aan een Lekker Lang Leefbaar dorp? Kom dan op dinsdag 6 november naar de bijeenkomst in de kerk. De aanvang is 20.00 uur. De kerks is vanaf 19.30 uur geopend.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant