Afbeelding

Mehmet Dingil: 'De coaches zijn harder hier'

Voetbal 57 keer gelezen
CUIJK - Een bescheiden Veghelse jongen met Turkse roots. Onopvallend gaat hij op in de massa, daar voelt Mehmet Dingil zich het beste bij. Maar als voetballer heeft hij veel kwaliteiten, meer dan hij zelf ooit bedacht had. Na zijn tijd bij Blauw Geel probeert hij zich nu bij JVC door te ontwikkelen op een iets hoger niveau.

Bijna 23 is Mehmet Dingil nu. Gek genoeg speelde hij een aantal jaren terug nog in de A2 van Blauw Geel en hij was zelf de laatste om daar iets van te zeggen. Daarna ontwikkelde hij zich stormachtig, werd gezien als de multifunctionele ruwe diamant die een hoger niveau zou moeten aankunnen. FC Den Bosch meldde zich bij hem maar tot een overeenkomst kwam het niet. Mehmet Dingil: "Ze hadden interesse maar wilden me nog een paar keer live in actie zien. Fred van der Hoorn zelf (Technisch directeur - wr) wilde me zelf aanschouwen. Zo ver is het allemaal niet gekomen, ik ging in op de belangstelling van JVC Cuijk." Aan de boorden van de Maas heeft de Veghelaar weinig moeite om zich aan het hogere niveau aan te passen. "Het gaat er allemaal net wat feller aan toe hier. Wat je vooral ook merkt is dat de coaches veel harder naar de spelers zijn. In Veghel werd er altijd gezegd dat het dan de volgende keer maar beter moest. Was allemaal wat gemoedelijker. Maar ik vind dat niet erg hoor, daar word ik beter van."

[image=222962]

Linksback
Mehmet Dingil is een atletische jongen. Een speler die doet denken aan Leroy Fer of zelfs Frank Rijkaard. Niet van dat niveau maar ook een voetballer die de indruk wekt alle posities achterin en op het middenveld te kunnen bekleden en daarbij de 'relaxte' longen van een paard heeft. Of het geen enkele moeite kost. De laatste weken staat hij linksback. "Ik denk dat rechtsback mijn beste positie is. Ik sta nu op links omdat David Magee afwezig was. Tegen Sneek kon ik twee keer scoren en lekker opkomen omdat Sam Wassenberg veel naar binnen komt en dan ligt de hele flank hopen. Dat is heerlijk. Zelf scoor ik nog wel eens, graag zit ik er met de kop bij bijvoorbeeld. Normaal moet ik blijven hangen als de rechtsback meegaat maar nu scoorde ik uit een voorzet van Shanon Carmelia die rechtsachter stond. Nick de Graaf had namelijk even mijn positie overgenomen. Ik speel overal waar de trainer me neerzet en ik doe altijd mijn best voor het team."

Eerste vijf
De officiële doelstelling in Cuijk is dit jaar een plek tussen vijf en acht. Dingil: "Ja, dat klopt maar zelf denk ik dat we voor de eerste vijf kunnen gaan. Waarom niet? Ik denk dat dit moet kunnen, we hoeven voor niets en niemand bang te zijn. Zondag spelen we bij Chabab, ik ken ze niet goed of zo maar we moeten niets meer en minder dan drie punten pakken. Zelf ben ik fit, ik heb weinig fysieke problemen gehad met mijn overstap. Dat viel allemaal reuze mee. Heb het verder goed naar mijn zin in Cuijk al volg ik nog steeds mijn oude club Blauw Geel op de voet. Als ik tijd heb ga ik altijd kijken. Afgelopen zondag was het slecht maar ze hebben dan ook veel blessures. Jammer dat Enis Genc nu toch een scheur in de kuit heeft, dat komt slecht uit. Zelf probeer ik me verder te ontwikkelen, ik wil zo hoog mogelijk voetballen maar ondertussen werk ik als tekenaar. Dus als er iets hogers komt dan moet er wel wat tegenover staan." (Tekst: WR)

Programma Topklasse
- WKE - EVV
- SWZ/Boso Sneek - Gemert
- VVSB - HBS
- Chabab - JVC Cuijk
- Lienden - Achilles'29
- De Treffers - AFC
- Haaglandia - ADO '20
- HSC'21 - Hollandia

Stand Topklasse
1. Achilles '29 10 - 25
2. WKE 11 - 25
3. HBS 11 - 22
4. Lienden 11- 21
5. AFC 11 - 20
6. EVV 11 - 19
7. De Treffers 11 - 17
8. JVC Cuijk 11 - 15
9. Hollandia 10 - 14
10. ADO '20 11 - 14
11. Gemert 11 - 14
12. HSC '21 11 - 12
13. Haaglandia 11 - 12
14. VVSB 11 - 11
15. Chabab 11 - 4
16. SWZ/Boso Sneek 11 - 4

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant