Afbeelding

Gestelse naar WK biljarten in Tokyo

Sport 58 keer gelezen
SINT-MICHIELSGESTEL/TOKYO – Monique van Hamond is een van de drie Nederlandse dames die volgende maand afreist naar Tokyo voor het wereldkampioenschap driebanden groot voor dames.

[image=226975]

Het wereldkampioenschap wordt gespeeld in het Kasumigaseki Plaza hotel in Chiyoda-Ku bij Tokyo. Zestien spelers, verdeeld in vier poules van vier, gaan strijden om de titel. Het biljarten begon dertien jaar geleden voor de Gestelse als een grapje. "Als zestienjarige speelde ik mee met een toernooitje in het plaatselijke cafe. Zes weken lang had ik een keu in mijn handen en uiteindelijk ging ik er met een prijs van 350 gulden vandoor. Niet gek op je zestiende toch?", lacht Van Hamond.

Liefde groeit
De liefde voor de biljartsport groeide. Ze vervolgt: "Van het libre ging ik naar het driebanden op een kleine tafel en daarna door naar het driebanden groot. Nu train ik twee a drie keer per week en speel ik per week twee competities; divisie en het district." En nu staat het Wereldkampioenschap in Tokyo voor de deur. "Ja, echt een ontzettend prachtige ervaring. Zenuwachtig ben ik niet, ik ben voor niemand bang. Maar je moet een beerje geluk hebben. Het verschil in punten met de nummer 1 is 0,4. Maar als zij een slechte dag heeft en ik een goede, dan kun je er niks van zeggen. Ik hoop bij de eerste vier te eindigen maar als ik bij de eerste acht zit, dan ben ik al heel tevreden." Van Hamond vertrekt op 17 november naar Japan. Op de 21ste staat de eerste wedstrijd op het programma. "Dan heb ik dus twee dagen om even te acclimatiseren, het is toch de andere kant van de wereld." Haar deelname aan het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door A.H. van Hamond uit Sint Michielsgestel, Van Schijndel Transport uit Helvoirt en de Rio Bar in Vught.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant