Afbeelding

Rockband Captain Fish uit Oploo wint

Muziek 139 keer gelezen
OPLOO - De talentvolle rockband Captain Fish uit Oploo heeft zaterdag in Den Bosch de finale van de BUS Band Battle gewonnen.

Ze bleven de concurrenten The Read Sneakers (Best) en Final Jam (Bladel/Reusel) voor.
De battle, die voor het eerst werd gehouden, is een soort talentenjacht voor jeugdige Brabantse bands, waarvan leden 12 tot en met 18 jaar mogen zijn. De clash is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en de vervoersmaatschappijen Arriva, Veolia Transport en Reizigersoverleg Brabant. Doel is het imago van het openbaar vervoer onder de jeugd op te krikken.

[image=226894]

Spannend
De zes jonge rockers van Captain Fish reisden afgelopen zaterdag naar Den Bosch om te strijden in de finale van BusBandBattle. Ze gingen erheen onder het motto: ‘Wij gaan voor GOUD vis’ en ze sleepten uiteindelijk ook goud binnen! In de voorronde hadden ze al een clip mogen maken van hun eigen nummer ‘Weekend Love’.
De avond ervoor hadden ze al de meeste stemmen gekregen op internet en zo reisden ze met een kleine voorsprong af naar Den Bosch. Daar werd de hele dag om-en-om met de beide andere bands opgetreden. Iedereen kon zich van haar beste kant laten zien.
Er was stevige concurentie dus het was spannend tot het laatste optreden. Onder een stralende zon speelden de bands hun nummers op de open dag van Arriva te Den Bosch. Na stevig jury beraad reikte gedeputeerde Ruud van Heugten de prijzen uit. Captain Fish kwam als winnaar uit de bus. Als prijs kreeg de band 625 euro en een bandcoach-sessie bij de Rock Academie.
The Red Sneakers uit Best werden derde en Final Jam uit Bladel en Reusel werd tweede.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant