3D: Erp verliest geld, spullen en punten

Voetbal 156 keer gelezen
GENNEP – Erp leverde voor het eerst deze competitie twee punten in. Toen bleek in de rust dat er ook nog geld en telefoons waren verdwenen was het hek van de dam. De eerste zege voor DAW is ook binnen en Venhorst moest het hoofd buigen voor Festilent. Trainer Jurgen van Wanrooy deed wat hij had beloofd: winnen bij MVC.

Onstuimige middag
Voetbalclub Erp beleefde in Gennep een onstuimige middag. De club uit Erp keek in de rust tegen een 2-1 achterstand aan. Ramon Bongers opende de score, maar een naar verluidt makkelijk gegeven strafschop bracht de stand weer op 1-1. Trainer Raymond Koenraadt: “De bal kwam tegen de borst van Roel Schouten. Dat kon iedereen zien, behalve de scheidsrechter.” Vlak voor rust kwam Vitesse’08 na een lange bal op de rand zestien op 2-1.
In de rust brak de hel los in Erp als blijkt dat alle telefoons en een fiks geldbedrag weg is. Koenraadt: “Breng er dan maar eens de rust in. Gelukkig hervonden we ons nadat alles snel geregeld werd. Het was Thom van de Rakt die een kwartiertje voor tijd de stand op 2-2 bracht. Koenraadt: “We hadden gewoon onze kansen moeten benutten. De bal werd een paar maal van de lijn gehaald en er is ons een strafschop onthouden. Jammer, maar ik ben ook weer trots op mijn team dat ze na de verwikkelingen in de rust zich weer hervonden.”

[image=226843]

Brian Peters
DAW heeft de eerste zege binnen. Tegen Ruwaard werd het een benauwde 3-2 zege. De ruststand in Schaijk was 0-0. Na rust sloeg de schrik om de oren bij de thuisclub toen Ismaël Koc met twee treffers de stand op 0-2 bracht. Knipping en de weer herstelde Brian Peters (twee) brachten de 3-2 en bejubelde zege bij de thuisclub.

Onderschatte club
EVVC kwam niet tot een zege tegen Achates, misschien wel de meest onderschatte club uit 3D. Achates kwam in de 26e minuut op 0-1, waar Rene van Zandvoort op slag van rust gelijk maakte. Na rust liepen de bezoekers uit Ottersum uit naar 1-3. Gelukkig voor EVVC waren daar Roel van der Heijden en Gerwin van de Boom die als nog de 3-3 bewerkstelligde.

Zevenklapper Rhode
Rhode haalde verschrikkelijk hard uit bij Avant’31. De derby ging met een zevenklapper van 2-7 mee naar Sint Oedenrode. De ruststand in Schijndel was al 0-3 in het voordeel van Rhode. Latijnhouders en Daniels troffen twee maal het net, Der Kinderen, Steward en Raaymakers scoorden elk één maal.

De eerste winst
Nooit Gedacht deed wat het moest doen en won met 0-2 bij MVC. De eerste winst zoals door de trainer was voorspeld. Perry van Herpen was de maker van de 0-1 voor rust. Dave van Grunsven en Martijn Neelen bepaalden de eindstand op 0-3.

Handenbinder
Venhorst leed in Zeeland op De Bundel de eerste seizoensnederlaag. Het leek nog voortvarend te gaan nadat Tom van den Boogaard iedereen in Zeeland zijn hakken liet zien en al in de tweede minuut voor 0-1 zorg droeg. Echter nog voor rust in de 40e minuut werd het 1-1 gelijk door Jochem Fleuren die zich schitterend vrij maakte en snoeihard afrondde. Na rust een drukkend Festilent. Trainer Maikel van Orsouw: “Er wordt vaak gezegd dat Venhorst een laffe ploeg is. Daar ben ik het niet mee eens. Het is overigens niet de speelwijze die ik ambieer, maar ze halen daar wel punten mee en zijn gewoon meesters in omschakeling en counter. Die Thom van den Boogaard is een razendsnelle spits en een handenbinder voor elke defensie.” Al na tien minuten in de tweede helft bepaalde, wat later bleek, Milan Delleman de eindstand met zijn treffer naar 2-1.