Dingil scoort twee keer voor winnend JVC

Voetbal 36 keer gelezen
CUIJK - De eerste thuisoverwinning voor JVC Cuijk is inmiddels een feit. De Cuijkenaren wonnen op eigen veld met liefst 5-0 van SWZ Boso Sneek en sluiten daarmee enigszins bij de subtop aan. Mehmet Dingil viel op door als linksback twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De gasten uit Friesland verkeren momenteel vooral in cupsferen want aanstaande donderdag komt AZ op bezoek in het kader van de Amstel Cup. Plaatsgenoot ONS speelt een dag eerder tegen Ajax dus het gehele dorp heeft de bekerkoorts te pakken. Het zou echter JVC te kort doen als ze niet de credits zouden krijgen voor de vliegende start die men tegen de gasten uit Friesland wist te realiseren. Als een stoomwals gingen de gastheren over de bezoekers heen die niet wisten waar ze moesten kijken. Toen na tien minuten de kruitdampen waren opgetrokken koesterde JVC reeds een comfortabele 3-0 voorsprong.

[image=219802]

Mooie goals
Binnen drie minuten was het Dennis Schouten die doel trof. De atletische voetballer uit Loosbroek kopte binnen na een voorzet van El Allachi: 1-0. Even later mocht ook Sam Wassenberg juichen. De Udenaar maakte een loopactie van binnen naar links waarna hij een diepe bal van Dingil ontving om vervolgens een man op snelheid uit te spelen en in de korte hoek binnen te punteren: 2-0. Een fraaie goal.

[image=219806]

Nog geen vijf minuten later scoorde Mehmet Dingil. De multfunctionele Veghelaar kan werkelijk overal spelen want laat nu weer zien ook als linksback uit de voeten te kunnen. Na een voorzet van Carmelia (net als in zijn NEC-tijd op zijn sterke rechtsbackpositie) toonde hij zijn specialiteit door sterk binnen te koppen: 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld want voor de bezoekers kon de busreis naar huis eigenlijk meteen weer beginnen als het aan hun had gelegen. Op slag van rust scoorde Dingil opnieuw toen hij weer opstoomde en via een rebound 4-0 maakte. De tweede helft had net zo goed schriftelijk kunnen worden afgedaan maar er moest toch nog even gespeeld worden. Achmed El Allachi scoorde nog omdat een als voorzet bedoelde bal tot goal werd gepromoveerd: 5-0. Toch een fraaie zege voor JVC dat goede zaken doet en omhoog kan gaan kijken.

JVC CUIJK - Van Gerwen, Carmelia, Ritzen, Zegers, Dingil, De Graaf, Hofmeijer, Schouten (84. Van Gent), De Kruijk (40. Fennebeumer), El Allachi (67. Broenland), Wassenberg