Afbeelding

Onwonenden 'Merletcollege' blijven strijdbaar

Onderwijs 50 keer gelezen
CUIJK - De één vanuit het Cuijkse centrum, de ander vanuit Nijmegen. Maar ieder met hetzelfde doel: verhuizen naar de Katwijkseweg in Cuijk om lekker rustig te wonen met uitzicht op het groen. En toen werd besloten om het nieuwe Merletcollege ‘aan de overkant’ te bouwen. Maar wie denkt dat de omwonenden leidzaam toezien dat bij de sportvelden de schop ook de grond ingaat, die heeft het mis. “Naar argumenten wordt gewoon niet geluisterd”, stelt buurtbewoonster Mariëtte Scheepers.

[image=226691]

Volgens de omwonenden zijn er argumenten genoeg om het Merletcollege en de gemeente op andere gedachten te brengen. Niet dat ze enige hoop hebben dat ze in het gemeentehuis ineens nog gaan kiezen voor verbouwing van de locatie aan de Grotestraat. Mariëtte: “We hebben laatst een gesprek met wethouder Stoffels gehad, maar dat was een aanfluiting. We kregen geen gerichte antwoorden en toen we zeiden dat we zouden gaan procederen bij de Raad van State, kregen we enkel als antwoord: ‘Wij hebben ook goede juristen’. Maar er liggen teveel zaken die niet genegeerd kunnen worden en die ons vertrouwen geven dat we een juridisch gevecht zullen winnen.”

Bijval
De kritiek van de omwonenden krijgt bijval van de Cuijkse oppositiepartijen CDA, GroenLinks en PvdA. “D66 vindt de nieuwe quick scan voor de locatiekeuze Merletcollege niet beter dan de vorige, maar ze nemen er nu genoegen mee”, twitterde Jos Nielen (CDA). "Wederom draait men 100%. Hun eigen standpunt wordt ondergeschikt gemaakt aan het coalitiebelang", voegde Rob Poel (PvdA) er aan toe.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant