Afbeelding

Lintje voor toneelman J.P. van Reijmersdal

Kunst en cultuur 77 keer gelezen
MILL – Na afloop van de premiere van ‘Vergiftigde Vetes’ door toneelvereniging Miamtoca ontving toneelman Jean Pierre van Reijmersdal vrijdagavond een Koninklijke Onderscheiding.

[image=226574]

Dat gebeurde in Cultureel centrum Myllesweerd in Mill, maar werd uitgevoerd door burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer. Dit omdat Van Reijmersdal ingezetene is van deze gemeente. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Jean Pierre van Reijmersdal, die woonachtig is in Beugen, is medeoprichter en 40 jaar regisseur van de Millse toneelclub. Hij is de artistieke leider over de productie en het toneelstuk zelf en bepaalt hoe een scenario uiteindelijk wordt gespeeld.
Een regisseur is als een dirigent voor een orkest, hij heeft de algehele leiding en is verantwoordelijk voor de eindproductie. Zonder een goede regisseur komt er geen productie van de grond. Men kan daarom wel zeggen: zonder een regisseur ook geen toneelvereniging. Van Reijmersdal heeft overigens ook vele malen zelf op de planken gestaan en met verve diverse rollen vertolkt. Daarnaast was hij voorzitter van Miamtoca.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant