Afbeelding

Boomkwekerij Ebben viert honderdvijftigjarig jubileum

Algemeen 92 keer gelezen
Boomkwekerij Ebben bestaat honderdvijftig jaar. Een mijlpaal die het bedrijf niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Samen met ruim 350 relaties, familieleden en medewerkers brachten André en Toon Ebben woensdagochtend een toost uit op het jubileum van het Cuijkse familiebedrijf.

Daarmee gaven vader en zoon de aftrap voor het jubileumevent ‘Growing Identity’, dat vandaag en morgen plaatsvindt in én op het Ebben Inspyrium in Cuijk. Tijdens het jubileumevenement neemt Boomkwekerij Ebben klanten en relaties mee op een ontdekkingsreis naar de wortels en identiteit van de onderneming. “Ook geven we samen met een aantal enthousiaste vakgenoten onze visie op de toekomst”, vertelt directeur Toon Ebben. “Op het programma staan onder meer interactieve workshops, lezingen en entertainment. Ook wordt het Ebben Inspyrium, ons nieuwe onderkomen met onder meer ruim veertienhonderd vierkante meter daktuin op twee niveaus, officieel geopend.”

Gedrevenheid
Na een welkomstwoord door Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, was het woord aan burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Cuijk. Hij richtte zijn woorden in het bijzonder tot André Ebben, Toon Ebben en broers Ruud en Joep Ebben. “Het is een voorrecht om hier aanwezig te mogen zijn. Ebben staat garant voor honderdvijftig jaar maatschappelijk en innovatief ondernemerschap en toont een enorme gedrevenheid. Dat zien we ook terug in de regio, waar Ebben onder meer een regiefunctie vervulde binnen de Floriade en de totstandkoming van het boek Dasjemenou.”

Boegbeelden
Een van de hoogtepunten van de ochtend was de onthulling van een drietal standbeelden door de familie Ebben. De beelden van Johannes Hubertus Ebben (oprichter) en Willem en Harry Ebben (tweede generatie) staan samen met André en Toon Ebben symbool voor honderdvijftig jaar succesvol ondernemerschap.

[image=226147]

Over Boomkwekerij Ebben
Boomkwekerij Ebben zag het levenslicht in 1862 onder de noemer ‘Eerste Land van Cuyksche Boomkwekerij’. Het bedrijf werd opgericht door Johannes Hubertus Ebben en richtte zich op het kweken van fruitbomen en de aanleg van grote tuinen bij kloosters, kerken en scholen. Anno 2012 zwaait Toon Ebben als vierde generatie de scepter binnen de onderneming die is uitgegroeid tot kenniscentrum op het gebied van boomteelt, landschapsarchitectuur, dendrologie en bijzondere toepassingen daarvan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant