3D: EVVC herstelt prima bij Rhode

Voetbal 49 keer gelezen
RHODE – EVVC behaalde in Sint-Oedenrode een prima 1-3 zege. Latijnhouwers, Van de Boom en tweemaal Roel van der Heijden waren de schutters op De Neul. Erp blijft koploper door een 4-1 zege op Avanti’31. En Festilent mag zeker trots gaan op het 2-2 gelijke spel bij Achates. Ruwaard is nog ver van de vorm die men de ploeg vooraf had toegedicht. Venhorst deed het beter en won met klein verschil van DAW. Tom van den Boogaard gaf zijn visitekaartje weer eens af met een fraai doelpunt voor zijn club Venhorst.

[image=225592]

Erp won met 4-1 van Avanti’31. Een wat zure nederlaag voor Avanti’31 waar de Erpenaren in de eerste helft de betere ploeg waren. Max de jong bracht Erp op 1-0 en Luuk Barten mocht vlak voor rust de stand vanaf de penaltystip op 2-0 brengen. De tweede helft echter was het Avanti’31 dat van zich liet spreken. Toch moest de ploeg van Avanti’31-trainer Hans van Es via een eigen doelpunt van Erp-verdediger Kevin van Doorn de aansluitingstreffer begroeten. De Schijndelaren was het team dat de strijd bepaalde op Den Uil. Een treffer viel er niet en in de slotfase werd het door invaller Thom van de Rakt 4-1 met twee treffers van zijn voet. Een wat geflatteerde eindscore al waren ze er in Erp niet minder blij om en pakte hiermee de eerste periode.

Leuk voetbal
In Geffen werd er niet gescoord en bleef het zoals het was bij de aftrap: 0-0. Ruwaard blijf het moeilijk hebben. Tegen nota bene rode lantaarndrager MVC werd het een 3-5 nederlaag. Geen beste dag voor het team en zeker niet op de laatste plaats het trainersduo Hashemi – Van Bergen. Ali Gezer was het die de score opende voor Ruwaard, maar Gijs van de Kam maakte voor rust nog gelijk en Tommy Geene bracht de ruststand op 1-2. Trainer Carlo van Bergen: "Ik word een beetje gek van al die schouderklopjes die wij na afloop krijgen omdat we zo’n leuk voetbal spelen. Maar wat koop ik daar voor. Punten dat telt. Vandaag hadden we ook een scheidsrechter uit Uden die alles tegen ons floot en twee zuivere handsballen op de doellijn over het hoofd zag. De trainer van de tegenpartij beaamde dat aan me na afloop. Maar wat koop ik daarvoor. Ik heb de indruk dat sommige scheidsrechters denken dat het publiek om hen komt en niet voor het voetbal. Alles zo theatraal. Maar laat ik daar maar over ophouden anders ben ik een zeurpiet die weer wat op de scheids heeft aan te merken als je verliest. We gaan donderdag oefenen en het weekend lekker vrij. Daarna gaan we orde op zaken stellen en voetballen zoals ik dat zie.| Na rust scoorde Alpdogu 2-2, maar Bart Siebers kwam uit het niets naar 2-3. Kort hierna werd het van zijn voet zelfs 2-4. Laukes verzachtte met een mooie vrije trap nog naar 3-4, maar Gidi Manders bepaalde de eindstand op 3-5.

[image=225589][image=225588]

Sterk in de omschakeling
DAW en thuisclub Venhorst gaven elkaar weinig toe op De Voskuilen. DAW kwam vlak voor rust op voorsprong door een treffer van Dirk van den Hoogen. Een wat geïrriteerde trainer Marc van de Ven doet zijn verhaal: “We deden inderdaad niets onder voor elkaar in de eerst helft. We komen wel met 1-0 achter. Een prima doelpunt van DAW. Dan moeten we voor de vierde maal dit seizoen vanuit een achterstand terug zien te komen. Dan blijkt toch echt wel dat we met druk naar voren kunnen voetballen en het negatieve stigma wat wij van anderen opgelegd krijgen vaak nergens op slaat. We hebben onze winsten gehaald met goed voetbal en sterk in de omschakeling.” Tom van de Boogaard was het die in de 52e minuut voor 1-1 zorg droeg en vijf minuten voor tijd was het Teun van de Putten die de winst voor Venhorst veilig stelde.