4H: Cito kleurt rood in Beers

Voetbal 61 keer gelezen
BEERS - HBV en Cito speelden een opmerkelijke wedstrijd. De Ossenaren leken met 1-2 te gaan winnen van de hekkensluiter, maar in de slotfase sloeg de vlam in de pan.

Een kwartier voor tijd kwam Cito op voorsprong door Michael van Dooren, maar vijf minuten later kopte Jeroen Bardoel al de gelijkmaker binnen. Vlak voor tijd werd het dan toch 1-2 door Bas van Rooy, maar het eindsignaal werd nooit gehaald. Rob Konings kreeg volgens het Cito-kamp een kopstoot, die niet werd gezien door de scheidsrechter. De daaropvolgende slaande beweging werd wel gezien en dat betekende rood voor Konings. De spelers van Cito gingen verhaal halen en daarbij kreeg ook doelpuntenmaker Van Rooy rood. De scheidsrechter staakte tijdelijk de wedstrijd, maar op verzoek van HBV werd 'tijdelijk' omgezet in definitief. "De reactie van Rob is niet goed", aldus Cito-trainer Eric van Vugt. "Ik ben er niet blij mee. Maar heel het sportpark zag die kopstoot en die speler rende nog weg ook. Dat dan door de voorzitter het duel wordt gestaakt, is opmerkelijk."

Herpinia wint
Herpinia begon sterk aan het duel bij SES. Na een kwartier liet Jordy Suppers doelman Tijn Verstegen al kansloos met zijn kopbal. Na twintig minuten viel de gelijkmaker door aanvoerder Jaap van de Vorle. Beide ploegen kregen vervolgens kansen, met die voor Leo Hopman (Herpinia) als grootste. Net als in de eerste helft kwam Herpinia snel in de tweede helft op voorsprong. Een schot werd van richting veranderd door Tim Cuppen: 1-2. Suppers breidde vervolgens de stand uit met een prachtige lob: 1-3. Halverwege tweede helft werd het echter toch weer spannend toen Jochen Wijdeven, met hulp van de rug van een Herpinia-speler, de 2-3 binnenwerkte. Herpinia wist echter de voorsprong vast te houden.

Gelijkspel SDDL
SDDL pakte een puntje thuis tegen Hapse Boys. De gasten kwamen op voorsprong, maar Daan Klievink schoot prachtig de gelijkmaker binnen. SDDL verdiende meer, had pech met een schot op de lat. De tweede 45 minuten wisten beide elftallen opnieuw te scoren. Hapse Boys kwam vanaf de strafschopstip op 1-2, maar Ties Klievink bezorgde zijn elftal toch een puntje.

[image=225843][image=225842]

SV Milsbeek wint
SV Milsbeek is voorlopig een maatje te groot voor veel ploegen in de vierde klasse H. De koploper in 4H was zondag met 1-4 te sterk voor FC Schadewijk. Roel van Bergen maakte het Osse doelpunt. De Ossenaren staan hierdoor vijfde en staan inmiddels acht punten achter op SV Milsbeek. Olympia'18, dat met 0-2 won bij Stormvogels'28, staat tweede met drie punten achterstand.