Afbeelding

Kay van Lith maakt kans op WNF Photo Award

Algemeen 45 keer gelezen
MILL - Kay van Lith (9 jaar) uit Mill heeft in september een foto ingezonden voor de WNF Photo Award van de Rangerclub, waar hij ook lid van is. Uit de duizenden ingezonden foto's heeft de jury een selectie gemaakt van de 40 beste foto's. Ook de inzending van Kay zit hierbij. Alle genomineerde foto's worden sowieso tot maart 2013 getoond in de WNF-Photo Award-tentoonstelling.

[image=225293]

De foto heeft Kay gemaakt tijdens het conservationprojekt op de Perhentians in Maleisië, waar de familie Van Lith deze zomer aan deelnam. Hierbij kregen ze uitleg over de Groene Zeeschildpad (ook wel soepschildpad genaamd) en over de levenscirkel van deze en andere schildpadden. Ze patrouilleerden op het strand om te kijken of de zeeschildpad haar eieren ging leggen, ze mochten in het donker meekijken hoe een schildpad haar eieren legt op het strand en hoe zij weer terug kruipt naar de zee.
Vervolgens werden deze eieren beschermd zodat ze niet opgegeten zouden worden. Zonder hulp overleeft er van de 70 à 100 eieren slechts 1 à 3 schildpadjes, die dan ook nog eens een grote kans hebben om opgegeten te worden of het op een andere manier niet overleven. Door ze op deze manier te beschermen wordt de overlevingskans van de Groene Zeeschildpad natuurlijk vergroot. Toen de eieren weer uitkwamen, heeft men deze weer naar de zee gebracht. Dit is op de genomineerde foto van Kay van Lith te zien.

Stemmen
Voor de mooiste foto is er een extra prijs. Iedereen kan tot 31 oktober zijn of haar stem uitbrengen op http://www.rangerclub.nl/nl/actie/wnf_photoaward/inzendingen/details/?item=29273.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant