Afbeelding

Ouderenonderzoek Land van Cuijk van start

Algemeen 65 keer gelezen
BOXMEER - In het Land van Cuijk gaan enquête- begeleiders vanaf heden in de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Grave op stap voor het bezorgen van de ruim 1600 vragenlijsten voor het behoefteonderzoek onder ouderen van 60 jaar en ouder. Ook de gemeente Mill & St. Hubert participeert in dit behoefteonderzoek, maar daar zijn de vragenlijsten al eerder onder de inwoners uitgezet.

[image=225263]

In de vragenlijst met meer dan 70 vragen wordt gepeild hoe het bij senioren is gesteld op het gebied van de huisvesting, de gezinssituatie, de gezondheid en mobiliteit, het inkomen en de vroegere opleiding en werkervaringen, de buurtbetrokkenheid, de deelname aan het verenigingsleven en aan vrijwilligerswerk, het gevoel van veiligheid, gevoelens van eenzaamheid, cultuurparticipatie en de sociale relaties. Kortom, een breed scala aan onderwerpen wordt aan de orde gesteld.

'Selectie'
De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben ten behoeve van het onderzoek willekeurig senioren geselecteerd die gevraagd zijn om mee te doen met het onderzoek. "Bent u geselecteerd dan stellen wij het zeer op prijs als u deelneemt aan het onderzoek", aldus de gemeenten, die tijdens het onderzoek nauw samenwerken met de lokale ouderenorganisaties, zoals KBO en SWO.
Het onderzoek wordt begeleid door Stichting Active Ageing, een onderzoeksinstituut van de Vrije Universiteit van Brussel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant