Afbeelding

Survivallers ploeteren langs de Niers

Sport 39 keer gelezen
OTTERSUM – De tweede Survival Run Experience in Ottersum is weer een groot succes geworden. Een kleine 200 sportievelingen zwoegden zondagmiddag door de uiterwaarden van de rivier de Niers om moe maar voldaan terug te keren op Sport en Speelstraat De Brink.
Op de Brink werden de teams uit de categorieën uno (enkelingen), paren, quatros en ouder/kind paren vanaf 12.00 uur om de zes minuten op pad gestuurd.


[image=225124]

Enkele honderden meters verderop wachtten de eerste hindernissen. Via een verticaal net moest een container overwonnen worden en vervolgens werd gebalanceerd op een balk over de zijarm van de Niers. Menigeen haalde in die openingsfase een nat pak.

[image=225125]

[image=225126]

[image=225127]

[image=225129]

[image=225128]

Een kilometer verderop moest de snelstromende Niers overgestoken worden. Verscholen onder de boog van de Oordse brug hadden vrijwilligers van organisators Stichting Sport en Speelstraat De Brink en 7Hills Survival uit Groesbeek van netten en boomstammen een brug gebouwd. De weg werd voortgezet richting Landgoed Roepaen. Ter hoogte van de cultuurtempel werd de Niers ditmaal overgestoken via een touwbrug. Op het Landgoed zelf werden de deelnemers eveneens zwaar beproefd. Hindernissen met touwen en netten vergden veel inspanningen terwijl met het boogschieten concentratie vereist was. Na de beproevingen bij Roepaen werd de weg richting Ottersum ingezet. Dat het ook stroom afwaarts niet eenvoudig kanoën is, ondervond menig team.

[image=225133]

[image=225132]

[image=225131]

Na het aanleggen van de kano werd koers gezet naar de finish op Brink. Om 14.44 uur kwam daar het laatste viertal -luidruchtige grieten- binnen. De organisatie was toen al doende de klassementen op te maken. Dat het geen sinecure was bevestigde een van de organisatoren. “Voor jullie was de route een echte survival, voor de organisatie is het opmaken van het eindklassement een zware beproeving. Maar ik heb de winnaars hier al gezien”, sprak hij de vermoeide en naar warmte snakkende deelnemers toe.
Uiteindelijk was de organisatie er uit en werden de prijzen uitgereikt. Kijk voor de uitslagen op http://www.sportenspeelstraatdebrink.nl.

[image=225130]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant