Afbeelding

Horecavoorziening Lavendelplein stap dichterbij

Zakelijk 50 keer gelezen
CUIJK – In mei 2012 heeft de gemeente Cuijk een prijsvraag uitgeschreven voor de realisatie van een horecavoorziening op het Lavendelplein in de wijk Heeswijkse Kampen. Naar aanleiding daarvan hebben vier geïnteresseerde partijen een plan ingezonden.

[image=225040]

Na beoordeling van deze plannen heeft college van BenW de gebroeders Jeroen en Sjaak van Oosterom (eigenaars van ’t Wapen van Beers) als voorkeurskandidaat geselecteerd. De bedoeling is om in het najaar van 2013 te beginnen met de bouw van de horecavoorziening. Tot die tijd wordt gewerkt aan onder andere de bestemmingsplanprocedure en de planuitwerking. De opening van de horecagelegenheid is vooralsnog gepland in de zomer van 2014.

Doelstelling
In de prijsvraag waren twee doelen geformuleerd. Eerste doelstelling was de realisatie van een ‘vaste horecavoorziening op het niveau van een brasserie, ter versterking van de toeristisch recreatieve functie aan het water’. De tweede doelstelling was de realisatie van een ‘vaste horecavoorziening op het niveau van een snackbar’. Het eerste doel stond voorop; het tweede volgde alleen wanneer de geïnteresseerde partij dit in zijn concept vond passen. Alle kandidaten voldeden aan beide doelstellingen.

Beoordeling
Het college van BenW heeft de plannen beoordeeld op de volgende onderdelen: het verrassingseffect en de creativiteit; de mate waarin het plan voldoet aan gestelde uitgangspunten; de financiële haalbaarheid; de kwaliteit van de organisatie en van het beheer van de locatie; en de grondprijs die de partijen bereid waren te betalen. Hierbij is er overigens nadrukkelijk voor gekozen om het onderdeel ‘grondprijs’ in de afweging niet te dominant te laten zijn.

Procedure
Voordat er een overeenkomst met de voorkeurskandidaat wordt gesloten krijgt de gemeenteraad van Cuijk de gelegenheid om –op basis van de conceptovereenkomst– eventuele wensen en bedenkingen naar voren te brengen. Dit betekent ook dat de andere partijen tot aan het moment van daadwerkelijk realisatie in beeld blijven. Verder zal het plan inhoudelijk worden besproken met omwonenden en de wijkraad Heeswijkse Kampen, waarna het bestemmingsplan in procedure wordt gebracht. Aanstaande woensdag 10 oktober om 20.00 uur vindt in wijkaccommodatie De Nielt een informatiebijeenkomst voor omwonenden plaats waarbij ook dit onderwerp aan bod komt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant