Afbeelding

Assistent-trainer Henk Gieben weg bij Olympia

Voetbal 84 keer gelezen
BOXMEER - De wegen van clubman Henk Gieben en de Boxmeerse voetbalvereniging Olympia'18 scheiden per direct. De assistent-trainer bij Olympia'18 1 heeft vandaag definitief besloten zijn taken te beëindigen. Ook elftalleider Willem van Benthum stopt bij de vierdeklasser.

[image=225007]

Over het hoe en waarom wil Henk Gieben, die 30 jaar lang op vrijwillige basis trainer was bij het derde en tweede elftal en afgelopen seizoen het roer overnam van de op non actief gezette hoofdtrainer André Cornelissen, niets zeggen. "Daarmee zou ik mensen binnen deze club beschadigen en dat wil ik absoluut niet. Het ligt niet aan de voorzitter Robert Philips en hoofd technische zaken Wim Smits. Zij hebben er alles aangedaan om mij op andere gedachten te brengen, net zoals de spelers uit de eerste selectie." Op de vraag of Gieben, die de wedstrijdcoaching voor zijn rekening nam, in conflict is gekomen met hoofdtrainer Danny Claassen blijft hij diplomatiek. "Nogmaals ik wil er niets over kwijt. Ik vind het ontzettend jammer. We hebben jaren gewerkt om bepaalde spelers weer terug te krijgen bij Olympia'18 en dat is gelukt. Er zijn vooraf duidelijke afspraken gemaakt en toch gebeurt er dit. Juist nu de resultaten goed zijn. Ik weet niet wat het is maar we slagen er bij deze club niet in de rijen gesloten te houden. Echt jammer."

[image=225008]

Eerder dit jaar raakte de Boxmeerse voetbalclub in slecht weer toen tijdens een reeks slechte resultaten trainer André Cornelissen (hij had nog een doorlopend contract tot en met seizoen 2012-2013) op non actief gesteld werd. Zijn opvolger Danny Claassen baarde opzien omdat hij in eerder stadium al zijn ja-woord gaf aan De Zwaluw uit Oeffelt. In maart nam clubman Henk Gieben de trainerstaken over en wist Olympia'18 zich te handhaven in de vierde klasse. Momenteel zijn de Boxmerenaren tweede achter koploper Milsbeek.
Later meer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant