Afbeelding

Van Gerwen wil eerste keeper JVC blijven

Voetbal 45 keer gelezen
CUIJK - Ineens stond er tegen Achilles'29 dan een 19-jarige knaap uit De Mortel bij Topklasser JVC Cuijk onder de lat. Joris van Gerwen, eigenlijk gehaald als 3e keeper, werd voor de leeuwen gegooid door Kraay en De Kruif. Na een onwennig begin groeide de 1,95 meter lange doelman in de wedstrijd en presteerde hij het om de nul te houden. Nu wil hij meer. Van Gerwen: "Erin komen is al lastig voor een keeper, nu moet ik mezelf zien te handhaven."

Zenuwachtig was de jonge keeper wel. Hij hoorde voor de training van donderdag dat besloten was dat hij tegen Achilles'29 onder de lat zou komen te staan. Joris van Gerwen: "Ik hoorde de laatste weken al van de keeperstrainer dat ik dicht tegen tweede keeper Timo Arts aanzat omdat ik simpel gezegd veel ballen pakte. Eerste keeper Martijn van Strien was in een paar wedstrijden wat ongelukkig en toen hebben ze besloten mij maar meteen een kans te geven. Ja, ik was enorm gespannen aanvankelijk, had trillende benen, maar nadat ik een paar ballen gepakt had groeide ik enorm. Na de rust had ik echt zoiets dat ik overal schijt aan had. Ik dacht: ik word vandaag niet gepasseerd, dat is één ding wat zeker is. In de slotfase werd de tegenstander echter steeds dreigender waardoor ik blij was dat het eindsignaal klonk."

[image=219807]

Veel geleerd
Komend van MVC De Mortel heeft ruwe diamant Van Gerwen in Cuijk reeds een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. "Dat kun je niet vergelijken. Bij MVC deden ze ook hun best maar hier is het niveau veel hoger. Ik had ook al in het verleden regelmatig bij Gemert mogen meetrainen, daar gaf Theo van den Boogaard me ook goede tips, maar nu train ik echt continu op een hoger niveau. Ze zien ook goed waar ik me in kan verbeteren, ik maak enorme stappen. Kijk, hoge ballen is met mijn lengte geen probleem maar technisch valt er wel wat te verbeteren. Als ik Timo zie: die is technisch ontzettend goed. Vooral Remco ten Hoopen is van de begeleiding heel erg met me bezig." Er ging wat dat betreft een shock door het keepersgedeelte van JVC. De klap zal hard zijn aangekomen bij Van Strien en Arts. "Martijn reageerde heel professioneel, Timo ook. De eerste training was qua sfeer natuurlijk even wat anders, dat is logisch. Ineens ben ik 1e keeper terwijl Van Strien op een hoger niveau heeft gezeten en Arts er vanuit ging 2e doelman te zijn."

Zaterdag
Aanstaande zaterdag reist JVC Cuijk af naar HSC'21. Met Van Gerwen weer op doel. "Ja, ik sta er weer in. Nu wil ik mijn kans blijven pakken natuurlijk. Het wordt een mooie uitdaging die ik echter vol aanga." (WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant