Afbeelding

4H: HBV en Hapse Boys zoeken zege

Voetbal 45 keer gelezen
BEERS/HAPS - Het wil dit seizoen nog niet vlotten met HBV en Hapse Boys. De vierdeklassers uit de Cuijkse kerkdorpen Beers en Haps wachten na vijf speelrondes nog altijd op de eerste overwinning. Hapse Boys wordt daarbij gehinderd door het feit dat zij al hun 'thuiswedstrijden' op vreemde boden moeten afwerken in verband met de verbouwing van sportpark De Berkte. HBV wordt geplaagd door een blessureplaag en komt zodoende kwaliteit tekort.

Toch zag het er afgelopen zondag naar uit dat HBV de eerste driepunter van het seizoen zou gaan halen. Thuis tegen SDDL kwam de formatie van trainer Jan van Oijen al snel op 1-0, maar nadat de Demenaren op 1-1 kwamen, ging zo'n beetje alles fout bij HBV. In de slotfase tekende SDDL, voor het treffen nog hekkensluiter, voor de terechte 1-2.
Waar de Beerse ploeg toch al veel spelers mist door blessures, hielpen Juul Toonen en Joey de Bouville hun fitte ploeggenoten allerminst door in de slotfase nog tegen twee rode kaarten aan te lopen. HBV incasseerde deze jaargang al zeventien tegengoals en moet nu zondag op bezoek bij titelkandidaat Olympia'18 in Boxmeer. De blauwhemden hielden afgelopen week toenmalig koploper Cito op een gelijkspel (3-3) en de ploeg van trainer Danny Claassen gaat vol voor het kampioenschap in de vierde klasse H. Een doelpuntenfestijn in Boxmeer???

[image=211373]

Zwakke defensie
Hapse Boys kent dit seizoen een dubbel probleem. Vanwege de verbouwing van sportpark De Berkte werken de Boys al hun 'thuiswedstrijden' op het veld van hun tegenstander af. Zodoende kent de Hapse club de eerste seizoenshelft van deze jaargang geen thuisvoordeel. Daarnaast blijkt Hapse Boys, de afgelopen jaren een stabiele middenmoter in de vierde klasse, zeer wisselvallig. Groenzwart scoort gemakkelijk, maar krijgt ze nog gemakkelijker tegen. Typerend is het verlies 'thuis' tegen lijstaanvoerder Milsbeek van afgelopen zondag: 3-5.
De mannen van trainer Paul Cuppen dachten afgelopen dinsdag op het Nederlagentoernooi van VCA vertrouwen te tanken, maar de grilligheid van de Boys bleek andermaal in het treffen met de buurtgenoot uit Sint Agatha. De ploeg leidde na een half uur met 0-3, maar na rust zakte Hapse Boys ver terug en via 4-3 en 4-5 werd het uiteindelijk 5-5. Zondag, uit tegen laagvlieger Herpinia, moet het dan maar gebeuren...

[image=223911]

FC Schadewijk en Cito moeten een tijdje in de auto zitten. FC Schadewijk gaat naar de Duitse grens voor het treffen met Montagnards. Cito reist af naar promovendus Excellent en hoopt daar drie punten mee te nemen. SDDL krijgt een 'verre tegenstander' op bezoek. Stormvogels'28 is wel een van de betere ploegen en dus weten de Demenaren dat ze aan de bak moeten. SES boekte afgelopen zijn eerste overwinning; deze week wacht een zware klus. De Langenboomers gaan op bezoek bij het nog ongeslagen Milsbeek.

Programma 4e klasse H:
SDDL - Stormvogels'28
Olympia'18 - HBV
Excellent - Cito
Herpinia - Hapse Boys
Montagnards - FC Schadewijk
Milsbeek - SES

Stand 4e klasse H:
1. SV Milsbeek 5-13
2. Stormvogels'28 5-12
3. Cito 5-11
4. Olympia'18 5-10
5. FC Schadewijk 5-8
6. Excellent 5-8
7. SES 5-6
8. Montagnards 5-6
9. Herpinia 5-4
10. SDDL 5-4
11. Hapse Boys 5-1
12. HBV 5-0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant