Afbeelding

Leerlingen van Metameer onderwijzen leerlingen

Onderwijs 37 keer gelezen
STEVENSBEEK - Leerlingen van het tweetalig onderwijs op Metameer keerden 27 en 28 september terug naar hun oude basisschool. De tweeede- en derdejaars gaven aan leerlingen van groep-7 of -8 een les Engels. Deze activiteit tussen het voortgezet en primair onderwijs wordt elk jaar georganiseerd rondom de Europese Dag van de Talen op 26 september.

Voor de tweetalige havo/vwo-leerlingen uit Stevensbeek en jenaplan Boxmeer is het motiverend om te ontdekken hoe goed zij zich al in een vreemde taal kunnen redden. Ook voor de basisschoolkinderen is het een unieke ervaring om les te krijgen van deze jonge lesgevers. Een goede beheersing van vreemde talen wordt steeds belangrijker. Mensen worden immers steeds mobieler, waardoor de taalgrenzen in Europa verdwijnen.

Internationalisering
De tto-leerlingen bereiden de lessen samen met hun mentoren en vakdocent Engels voor. De leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering. De inhoud van de lessen heeft veelal een internationaal karakter. Voor deze lessen wordt onder meer gebruikgemaakt van het boekje met talentips. De Europese Dag van de Talen is tot stand gekomen op initiatief van de Raad van Europa en wordt ondersteund door het Ministerie van OCW.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant