Afbeelding

Royals uit Boxmeer kampioen vierde klasse

Sport 74 keer gelezen
BOXMEER - De heren van honk- en softbalvereniging De Royals uit Boxmeer/Venray zijn afgelopen zondag kampioen geworden door op eigen veld in Boxmeer de directe titelkandidaat De Mustangs uit Venlo te verslaan met 8-7.

[image=224667]

Na een mooie start en een erg sterk honkballend Royals, sloeg de wedstrijd in de derde inning om naar een echte wedstrijd! De Mustangs uit Venlo kwamen sterk terug en sloegen honkslagen met mensen op de honken tot een 5-7 voorsprong. De achterstand moest in de laatste slagbeurt weggewerkt worden voor minimaal twee punten. En dat gebeurde!
De eerste slagman kwam op het eerste honk door 4 wijd. Vervolgens werden er drie honkslagen achter elkaar geslagen door de slagmensen van de Royals, waardoor er uiteindelijk drie punten zijn binnengekomen. De wedstrijd was gespeeld en de Mustangs moesten hun meerdere erkennen aan het hele seizoen sterk spelende Royals uit Venray/Boxmeer. De champagne kon eindelijk worden losgetrokken en het feest werdt ingeluid samen met het veeltallig opgekomen publiek.

[image=224668]

Sterk
De Royals hebben in de 4e klasse een zeer sterk seizoen achter de rug. Van de 17 gespeelde wedstrijden werd er slechts één verloren. Ook de streekderby tegen Bullfighters uit Cuijk werd zowel uit als thuis winnend afgesloten. Volgend seizoen zullen de Royals uitkomen in de 3e klasse.

Evenement
De kersverse kampioenen zijn dit jaar nog te bewonderen op het jaarlijks terugkomende evenement op zaterdag 6 en zondag 7 oktober op het terrein van de Royals in Boxmeer: de Royals organiseren een tweedaags internationaal honkbaltoernooi voor senioren, waarbij onder meer teams uit Engeland zich hebben ingeschreven. Meer informatie via www.hsv-royals.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant