JVC Cuijk laat FC Eindhoven ontsnappen

Voetbal 132 keer gelezen
CUIJK - Topklasser JVC Cuijk is er in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen FC Eindhoven net niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Ruim duizend toeschouwers op sportpark De Groenedijkse Kampen in Cuijk zagen hoe de eerste divisionist in de tweede helft van de verlenging het verschil maakte: 2-4. Dankzij een late goal van Fennebeumer stond het na 90 minuten nog gelijk (2-2).

[image=224596]

Daarmee deed JVC zichzelf behoorlijk tekort. De ploeg van het trainersduo De Kruijf en Kraay jr, die enkele jaren geleden in het bekertoernooi met FC Lienden wist te stunten door eredivisieclub Vitesse Arnhem te verslaan, was gedurende de reguliere 90 minuten de betere ploeg en liet zelfs in de verlenging nog kansen op een voorsprong liggen.
Uiteindelijk bleken de profs uit Eindhoven over de langste adem te beschikken en mochten zij, net als in de vorige bekerontmoeting tussen beide teams ruim tien jaar geleden, als winnaar van het veld stappen.

[image=224623]

Veerkracht
Op het gezellig drukke sportpark in Cuijk begon FC Eindhoven sterk. Dat leidde na 20 minuten via een droge knal van Soufian Dadda tot de 0-1. JVC reageerde echter meteen en via Mehmet Dingil stond het 120 seconden na de openingstreffer van de gasten alweer 1-1. Toch mocht Eindhoven met een voorsprong gaan rusten, omdat de kleine Serhat Koç zijn kwaliteiten toonde en knap raak schoot.
Met enkele aanvallende wissels zetten De Kruijf en Kraay hun ploeg aan nog meer risico's te nemen. Die betaalden zich vlak voor tijd uit in de dikverdiende gelijkmaker nadat eerder al mogelijkheden op 2-2 waren gemist. Mark Fennebeumer liet in de 87ste minuut het thuispubliek juichen en een stuntje leek in de maak.

[image=224624]

Complimenten
In de verlenging wankelende Eindhoven een paar keer, maar in de tweede helft van de extra tijd kreeg Dadda met zijn tweede goal van de avond alsnog JVC op de knieën (2-3). In de slotminuut mocht Lagouireh zelfs nog 2-4 scoren.
Met het goede spel en het nipte verlies tegen de Jupiler Leagueclub oogste JVC, net als in de recente duels tegen WKE en Hollandia, veel lof, maar het is 'FC Eindhoven' dat donderdag bij de loting 'gewoon' in de koker zit.