Afbeelding

SP-fractieleider Bosters stopt per direct

Politiek 71 keer gelezen
BOXMEER - Winfried Bosters, SP-fractieleider in de gemeenteraad van Boxmeer, stopt per direct met zijn raadswerk. De aanleiding voor zijn vertrek zijn persoonlijke omstandigheden. Dat laat partij- en fractiegenoot Theo Weenink weten.

De plek van Bosters als fractievoorzitter wordt ingenomen door Gerard Everink, die in de vorige raadsperiode wethouder was namens de SP. Weenink heeft gisteren diverse fracties geïnformeerd over de stap van Bosters.

[image=224307]

Combinatie
Winfried Bosters (48), die ruim zes jaar raadslid was, vertrekt vanwege "een combinatie van werk- en privé- omstandigheden". “Het raadswerk heb ik al die tijd met veel plezier gedaan, maar het laatste jaar is de combinatie van raadswerk, mijn gewone werk en privé steeds meer gaan knellen. Vandaar dit besluit. Geen gemakkelijk besluit want je doet het raadswerk toch vanuit een bevlogenheid en idealisme om lokaal je steentje bij te dragen aan een betere samenleving.” Bosters blijft voor de SP actief in de SP hulpdienst.

[image=224308]

Opvolger
De plek van Bosters in de gemeenteraad wordt ingenomen door de 60-jarige Gerard Everink uit Sambeek. Hij trad in maart 2006 toe tot de gemeenteraad. Aan het einde van datzelfde jaar volgde hij de naar Den Haag vertrokken SP-wethouder Emile Roemer op. Na de raadsverkiezingen in maart 2010 kwam Everink niet terug in college en de raad. “Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan’, zo verklaart Everink zijn terugkeer in de raad. “Het raadslidmaatschap is voor anderhalf jaar tot aan de volgende verkiezingen in maart 2014. Tegen die tijd zien we wel verder”, aldus de Sambekenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant