Afbeelding

Leerlingen Metameer halen IB-diploma

Onderwijs 107 keer gelezen
STEVENSBEEK - Er heerste afgelopen week een gezellige feeststemming op Metameer in Stevensbeek. De examenleerlingen die vorig jaar zijn geslaagd voor het tweetalig onderwijs, keerden nog een keer terug naar hun oude middelbare school voor de uitreiking van hun International Baccalaureate diploma. De twaalf oud-leerlingen vormen de eerste lichting geslaagden van het tweetalig onderwijs van Metameer.

[image=224279]

Deze gelegenheid werd ook aangegrepen om de eerste indrukken van hun studentenleven op de universiteit met elkaar te delen. De diploma’s werden overhandigd door hun IB-docent Sylvia Bates en Jan Vermunt.

Voorsprong
De kersverse eerstejaars studenten in het vervolgonderwijs hebben merkbaar profijt van het tweetalig onderwijs (tto) dat zij op Metameer hebbben gevolgd. Engelstalige boeken en opdrachten lezen en het volgen van colleges in het Engels gaat ze uitstekend af. Het internationaal georiënteerd voortgezet onderwijs geeft hen een duidelijke voorsprong op hun medestudenten. Ze hebben daar dan ook zes jaar hard voor moeten werken.

Uitdaging
Het IB-programma is een verplicht onderdeel binnen het tto. Voor de leerlingen is het een extra uitdaging boven op het behalen van het vwo-diploma. Het IB-examen test leerlingen op hun mondelinge en schriftelijke Engelse taalvaardigheid. "De leerlingen van Metameer hebben daarop boven het internationaal gemiddelde gescoord. Een prestatie om trots op te zijn", aldus Metameer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant