Afbeelding

Dijkverbetering Grave-Keent bijna afgerond

Algemeen 38 keer gelezen
GRAVE - Waterschap Aa en Maas rondt voor 1 oktober de dijkverbeteringswerkzaamheden af aan de dijk tussen Grave en Neerloon en de dijk rond het eiland Keent. De werkzaamheden bestonden uit het ophogen van de bermen aan de teen van de dijk en op sommige plaatsen zijn de taluds verflauwd. Ook is er in de uiterwaarden klei ingegraven om de dijk stabieler te maken.

[image=224244]

"Voor het waterschap is veiligheid een belangrijk thema, deze verbeteringen aan de dijk dragen bij aan een veilige toekomst", zegt Ernest de Groot, lid van het Dagelijks Bestuur. "De verbeteringen aan de dijk zorgen ervoor dat deze veilig en sterk blijft. Voor nu én in de toekomst."

Waterveiligheid
Het beschermen van Nederland tegen overstromingen is van levensbelang. Miljoenen Nederlanders, maar ook belangrijke economische centra, zijn afhankelijk van de kwaliteit van onze waterkeringen. De dijkverbetering tussen Grave en Overlangel en rondom het eiland Keent beschermt ca. 200.000 bewoners in het achterland, van Grave tot en met ’s-Hertogenbosch. Het oude Beersche Overlaet-traject zorgt voor extra waterveiligheid.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant