Afbeelding

Molenhoekse brede school in gebruik genomen

Onderwijs 99 keer gelezen
MOLENHOEK - Nadat de leerlingen van Basisschool De Grote Lier in Molenhoek vorige week druk in de weer waren met de verhuizing naar hun nieuwe onderkomen, namen zij maandagmorgen de nieuwe brede school aan de Esdoornlaan in gebruik.

Daar werd en wordt door timmerlieden en installateurs hard gewerkt aan de afwerking van een prachtig nieuw gebouw waarin basisschool, buitenschoolse en naschoolse opvang, kinderdagverblijf en peutergroepen van KION gehuisvest worden.

[image=224144]

Galerijschool
Er is gekozen voor een type galerijschool. Doordat de lokalen vanaf deze ballustrade toegankelijk zijn, geeft het rust in de klassen”, zegt, leerkracht Corine Peters, “het gebouw is verder ingedeeld in afdelingen voor de onder-, midden en bovenbouw. Door kleurstelling in de vloerbedekking is voor de kinderen duidelijk waar ze zijn.”
Bij de bouw is gekozen voor natuurlijke materialen, waarmee ook de speelplaats wordt uitgerust. Een sedumdak zorgt voor goede isolerende werking. Daarnaast is een goed luchtbehandelingssysteem aangebracht. “Voorts is het gebouw duurzaam uitgerust met automatische lichtschakelaars en drukknopkranen. En in alle van de zestien lokalen is er schoolvision, een regelbaar licht voor diverse stemmingen”, zegt Corine Peters. Groep 8 leerling Jop is blij met de nieuwbouw. “Ik vind deze school erg mooi en heel modern”, zegt hij. Brede school de Grote Lier wordt in oktober officieel geopend. Voor meer informatie zie www.bsdegrotelier.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant