Afbeelding

Bruiloft op het Startblok

Onderwijs 85 keer gelezen
CUIJK – Bij iedere bruiloft hoort een bruidstaart. Een mooi en smakelijk kunstwerk dat net zo lekker is als hij er uit ziet. Dat smaakt, ook als het geen echt trouwpaar is, zoals donderdag op basisschool ’t Startblok in Cuijk.

De taart, een geschenk van taartenspecialist Tülay Tan (moeder van een van de kinderen), moest natuurlijk worden aangesneden door het jeugdige bruidspaar Cheyenne Strating en Jurre Broeren, die elkaar nog kusten ook. Het was een hoogtepunt, net als het boeketgooien want alle meiden wilden graag het boeket vangen.

[image=224141]

Project
Met als aanleiding het huwelijk van Rudi en Linda Strating, de ouders van Cheyenne, was ’t Startblok een dag lang in de ban van de trouwerij. “De ouders van Cheyenne gaven elkaar een dag later het jawoord”, legt juf Judit de Jong uit.
De trouwpartij op school vormde de finale van een project waaraan twee weken was gewerkt, van groep 1 tot en met groep 8. “Het sluit aan bij het thema ‘Omgaan met elkaar’. Hier wordt in alle groepen aan gewerkt, waarbij ieder op zijn eigen manier en invulling aan geeft.” Het thema sluit mooi aan bij de JEELO projecten in de lessen wereldoriëntatie. “De afgelopen weken zijn er verschillende activiteiten gedaan. De kinderen hebben hoeden en sluiers gemaakt evenals uitnodigingen. Ook is er een speciale trouwhoek gemaakt en van klei en zand worden er bruidstaarten gemaakt.”
De kinderen leren begrippen rondom dit thema (woordenschat), kennismaking met verschillende emoties (sociale emotionele ontwikkeling) en er worden spelletjes gespeeld en verhaaltjes voorgelezen. “Wij hebben een multiculturele school. Daarom wordt er ook aandacht geschonken aan verschillende soorten bruiloften en verschillende soorten hapjes en taarten.”
Wie meer wil weten over de bruidstaarten moet eens kijken op www.taartenvantulay.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant